Piaci körkép a Háztartási gépek területén

piaci körkép háztartási gépek 2024

Mosógép, hűtőszekrény.. mindenképpen kell, de Mi a megoldás a nehéz időkben?

A SELL Magazinban (amely háztartási gépekkel is foglalkozik) érdekes cikkel jelent meg a minap.

Úgy gondoltam, egy részét megosztom Önnel, mert Érdemes elolvasnia, főleg ha háztartási gép vásárlás döntéseiben, és egy rövid betekintést enged az emberek gondolataiba is.

Az emberek még nem érzik a javulást

A kutatás az Opinio Piackutató alkalmazással készült több mint 1100 résztvevő bevonásával. A felmérést kitöltők többsége szerint nem javult itthon a gazdasági helyzet: 22% szerint stagnál, 42% szerint pedig még romlott is, mégis a válaszadók egyharmada bizakodó a jövő tekintetében. Feltehetően ennek a hangulatnak és az óvatosságnak a következménye, hogy még nem tértek vissza a fogyasztók a megszokott vásárlási szokásaikhoz. Bár már látszanak kedvező jelek, de nem lendült fel olyan mértékben a kereskedelem, mint ahogy azt prognosztizálták.

A gazdasági helyzet kedvezőtlen megítélése az egyének pénzügyi helyzetére is visszavezethető, ami nem javult tavaly ősz óta, sőt, többen érzik kilátástalannak (26%). Ugyanakkor azok száma is nőtt, akik bár romló anyagi helyzetről számolnak be, mégis bizakodnak benne (42%), hogy az hamarosan helyre áll.

 háztartási gép piaci helyzet

háztartási gép piaci helyzet

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a bérek nem nőttek olyan mértékben, hogy lekövessék az árak változását: 37% saját bevallása szerint nem kapott fizetésemelést az elmúlt 1 évben, 31% 11-20 ezer forint közötti, 19% pedig 10 ezer forint alatti összeget kapott. A válaszok alapján azonban a havi megélhetési költségek ennél lényegesen nagyobb mértékben növekedtek, legalábbis az egyének szubjektív megítélése szerint, ami a vásárlái kedv és hajlandóság szempontjából meghatározó.

Az akciók figyelése és a kivárás, halogatás ezért továbbra is jellemző a nagyobb értékű vásárlásoknál. Ez a helyzet fokozott tudatosságot váltott ki a fogyasztókból: tudatosabban tervezik meg a vásárlásaikat, de nem a minőségből, hanem a márkahűségből engedtek. Tovább erősödött az energiatakarékossági iránti igény, amely egyszerre kedvez a környezetnek és a családi kasszának.

Kompenzálás lefelé vásárlással

Alacsonyabb értékű termékeket vásárolnak inkább a fogyasztók. Ez egyértelműen jellemző műszaki cikk beszerzés esetén (62%) is, de kisebb mértékben, mint az élelmiszereknél (85%). Sok esetben ez a kompromisszumkötés az adott terméktől is függ. Egy műszaki cikkre inkább tekintenek beruházásként, ezért, ha már vásárlásra kerül a sor, akkor a fogyasztók igyekeznek a lehető legkevesebb kompromisszummal megoldani. Ugyanakkor a lefelé vásárlás nem feltétlen jelent a fogyasztó számra rosszabb alternatívát. Megnőtt például a megbízható, sajátmárkás termékek iránti érdeklődés.

háztartási gép piaci helyzet

Fókuszban a jó ár-érték arány

Az emberek 85%-a szokott sajátmárkás termékeket vásárolni. Az általános megítélésük az, hogy jó ár-érték arányúak, egyesek üzletláncoknál pedig kifejezetten jó minőségűnek tartják ezeket a termékeket. Ez nem meglepő, hiszen a sajátmárkás termékek kvalitásai sok esetben vetekszenek a nagy gyártókéval, amelyeknél azonban sokszor a márkát kell megfizetni. A kutatás alapján a fogyasztóknak ugyanakkor a márka mindössze az 5. a fontossági sorrendben, ha műszaki cikk vásárlásra kerül a sor.

Az onlineMárkaboltok megoldása

extra garancia háztartási gép

Az onlineMárkaboltokban rengeteg különböző márka (Bosch ,Gorenje, Whirlpool, AEG, Neff, HOMEFORT, Electrolux…) háztartási készülék közül válogathat. Kínálatunkban mindegyik készülék megvásárolható +5 év garanciával* (maximum 8 év), amely jelentős előnyt jelent az Ön számára. Ez a kiterjesztett garancia nem csak nyugalmat és biztonságot nyújt a vásárlás után, hanem hosszú távú védelmet is biztosít a készülékeknek. Így Ön biztos lehet benne, hogy a választott háztartási készülékek hosszú évekig problémamentesen szolgálják majd otthonát.

Tudjon meg többet a HIVATALOS Plusz 5 év GARANCIÁNKRÓL >>>

Miért jó döntés a HOMEFORT háztartási gépek?

Különösen ajánljuk a HOMEFORT háztartási gépeket, amelyek ugyanolyan innovatív tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a régi nagy márkák készülékei. A HOMEFORT termékek gyárilag 3 év garanciával érkeznek, melyhez a +5 év hivatalos plusz GARANCIA* is jár, így összesen 8 évig biztosított a készülékek zavartalan működése a magánszemélyek részére.

Amennyiben Ön cégként vásárol, Jó hírem van, Cégként is élhet GARANCIÁVAL!

Ha vállalkozásként szeretne biztos lenni abban, hogy a vásárolt háztartási gépek is garanciával rendelkeznek, a HOMEFORT onlineMárkaboltban van egy egyszerű megoldás: 

  1. Válassza a HOMEFORT gépeket: A HOMEFORT termékei kiváló minőségűek és megbízhatóak, ideálisak céges vásárlók számára is, amennyiben nem ipari felhasználásra szánják. 

  1. Kosarába tegye a „CÉGES GYÁRI GARANCIA PLUSZ” szolgáltatást: Ez a kiegészítő szolgáltatás biztosítja, hogy a céges vásárlásokra is kiterjedjen a 3 év garancia. 

Mi pontosan a „CÉGES GYÁRI GARANCIA PLUSZ”?

A „CÉGES GYÁRI GARANCIA PLUSZ” egy különleges szolgáltatás, amely 3 év garanciát biztosít minden HOMEFORT termékre céges vásárlások esetén is, feltéve, hogy a termékeket nem ipari felhasználásra szánják. E szolgáltatás igénybevételével a garanciaidőn belül ingyenes javítást vagy cserét biztosítunk a meghibásodott termékekre.

Így Ön gondtalanul használhatja a megvásárolt terméket annak ellenére, hogy céges számlára vásárolta. Ezzel a szolgáltatással elkerülheti a kellemetlenségeket, amikor a szerviz esetleg a céges számla miatt elutasítaná a garanciális javítást.

László esete figyelmeztet bennünket arra, hogy mennyire fontos előre tájékozódni a vásárlási feltételekről és a garanciális jogokról. Így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket és bosszúságokat.

TUDJON MEG TÖBBET A CÉGES GARANCIA PLUSZ*-RÓL >>>

A HOMEFORT márka hitvallása

„A HOMEFORT háztartási gépei nemcsak a mindennapi feladatokban nyújtanak segítséget, hanem egyfajta társává válnak az otthonunknak. Ez a szeretet és odafigyelés ihlette a HOMEFORT márkát. Több éves tapasztalatunk arra tanított minket, hogy mi az, ami igazán fontos - az otthon melegsége, a biztonság és a nyugodt meghittség érzése. Ezen értékek mentén tervezzük és készítjük termékeinket, hogy mindenki számára tökéletes otthont teremtsünk.”

Ezen felül a HOMEFORT háztartási gépek rendkívül kedvező áron elérhetőek és könnyen kezelhetőek, így ideális választást nyújtanak minden háztartás számára.

Ismerje meg a HOMEFORT készülékeket >>>

Kérdéseivel forduljon szakértőinkhez a 06-1/4782128-as telefonszámon, akik díjmentesen, és kötelezettségmentesen válaszolnak kérdéseire!

 

Forrás: MediaMarkt, Sell magazin

 A kutatás az Opinio Piackutató alkalmazással készült, 1106 fő megkérdezésével 2024 márciusában. Az eredmény országosan reprezentatív 16-59 évre (nem, kor, iskolai végzettség, lakóhely típusa és lakóhely szerint).

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Máj 27.
Vélemények a HOMEFORT márka termékeiről

homefort vélemények

Szinte mindegyik 5 csillagos!

A HOMEFORT márka kiemelkedik a háztartási gépek piacán, különösen a megbízhatóság és az egyszerű használat terén. Termékkínálatuk magában foglalja a mosogatógépeket, szárítógépeket, mosógépeket, beépíthető sütőket, főzőlapokat és hűtőszekrényeket, melyek mind 3 év gyári garanciával érhetők el. A felhasználók értékelik a készülékek energiahatékonyságát és praktikus kialakítását, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapi háztartási feladatokat. Fedezze fel a HOMEFORT előnyeit!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 29.
Barátságos árak, megbízható működés a HOMEFORT mosógép és szárítógépeknél

Válasszon otthonába illő szettet!

Külön mosógép és szárítógép vásárlása számos előnnyel járhat. Először is, mindkét készüléknek megvannak a maga specializált funkciói és beállításai, amelyek optimalizálják a mosási és szárítási folyamatot az adott típusú ruhákhoz és szennyeződésekhez. Például a mosógép különböző programokat kínál pamut, szintetikus, vagy éppen kényes anyagokhoz, míg a szárítógép különféle szárítási programokat biztosít pamut, gyapjú, vagy akár speciális ruhadarabokhoz. Ezen kívül, külön gépek használata lehetővé teszi, hogy egyszerre mosson és szárítson, ami időt és energiát takarít meg a háztartásban. 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Máj 03.
Megéri Keskeny Mosogatógépet Vásárolni 2024-ben?

HOMEFORT mosogatógép keskeny

Mosogatógép előnyei, és a HOMEFORT márka mosogatógépének pontos ismertetése

Amikor otthonunkba új háztartási gépet választunk, fontos figyelembe venni az aktuális igényeinket és a piacon elérhető legfrissebb technológiákat. A mosogatógépek terén az egyre népszerűbb választás a keskeny mosogatógép, különösen akkor, ha a hely szűkebb vagy kisebb a konyhában.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 29.