Mosogató amiről nem ordít a vízkő!

Mosogató

Mosogató, amiről nem ordít a vízkő

Mosogató mindig kell, még akkor is, ha mosogatógépünk van. Én már nagyon utáltam az hagyományos fém színű mosogatótálcát, amin minden látszik, legfőképp a vízkő. 

A hétvégi takarítás alkalmával sikáltam speciális tisztítóval, ecettel, az után szárazra töröltem, hogy szép legyen, de egy-két nap, és a fárasztó munkám mintha nem is lett volna. Tele volt ismét vízkővel . Elhatároztam, hogy soha többet.

Gondoltam egy nagyot és kiválasztottam egy homokszínű gránit Blanco mosogatómedencét

Életem legjobb választása volt. Egyáltalán nem mosogatónak néz ki, hanem belesimul a felületbe, és mégis díszíti a konyhát .

Ezt a gránit mosogatótálcát hetekig!!! nem kell vízkőteleníteni, mert nem látszik rajta semmi, olyan még mindig mintha új lenne. Csak a higiénia miatt szoktam kitakarítani, de az is csak egy sima átmosás és percek alatt kész. Egyszerűen imádom, hogy nincs rajta folt és karc sem.

 

Mivel sajnos nincs nagy konyhám, és korlátozott a munkafelületem, ezért olyan választottam, ami egy nagy medencéből és egy kis csöpögtetőből áll. Így van helyem egy-két edényt azonnal elmosni, ha nem akarok a mosogatógépre várni.
Azonban a legjobb hogy, van hozzá egy elmondhatatlanul praktikus a mosogató teljes felületén eltolható vágódeszka . Ez az egyik legjobb találmány. Amikor kutakodtam, hogy milyen mosogató medencét válasszak, akkor találtam rá erre a fantasztikus lehetőségre, és bevallom egy kicsit féltem tőle. Semmi okom nem volt rá, mert ezen aprítom a zöldségeket az ételekhez, és vágom a gyümölcsöket uzsonnára. Nem gondoltam, hogy ennyire lenyűgözően jó dolog, és ilyen sok helyet spórolok vele.

A döntés annyira jó volt, hogy azóta a barátaimat is megfertőztem, és soha többet nem választok mást, csak gránit mosogatót. Azóta már van sarokba tehető, vagy kerek, kis nagy medencés, csöpögtetés…. minden mi szem szájnak ingere. Remélem segítettem azoknak a háziasszonyoknak, akik még bizonytalankodnak a választásukat illetően.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.