Beépíthető sütők: Útmutató a tökéletes választáshoz

cata beépíthető sütő

Hogyan válassza ki az ideális CATA beépíthető sütőt

A beépíthető háztartási gépek nemcsak stílusosak, hanem rendkívül praktikusak is, ideálisan illeszkednek a modern konyhákba. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelnie, ha új sütőt szeretne választani, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg mindennapi kényelme érdekében. Az alábbi útmutató segítséget nyújt az optimális készülék kiválasztásában, legyen szó mosogatógépről vagy beépíthető sütőről.

Hogyan válasszunk beépíthető sütőt?

A sütővásárlás ritkán ismétlődő esemény, ezért fontos, hogy alaposan megfontolja a döntését. Számos tényező befolyásolja a választást, mint például a sütő mérete, a tisztítás módja és a rendelkezésre álló sütési funkciók. Az alábbiakban áttekintjük, mire érdemes figyelnie egy beépíthető sütő kiválasztásakor.

Mérete a beépíthető sütőnek 

A beépíthető sütők legnépszerűbb mérete a 60 cm széles változat, de léteznek kompakt, 45 cm magas és extra nagy, 90 cm széles modellek is. A 45 cm-es változat kisebb háztartásoknak, például fiatal pároknak ajánlott, akik ritkábban használják a sütőt. Az átlagos 2-4 fős családok számára a 60 cm széles sütő ideális, míg nagyobb, 5-7 fős családoknak a 90 cm széles sütő lehet megfelelő.

Vezérlés és kijelző

cata beépíthető sütő

A sütők különböző vezérlési megoldásokat kínálnak: normál vagy süllyeszthető tekerőgombok, digitális kijelzők, illetve érintővezérlés akár színes (TFT) kijelzővel. A süllyeszthető tekerőgombok kikapcsolt állapotban síkba simulnak, így a készülék tisztítása egyszerűbb. A digitális kijelzők és érintővezérlés pedig pontosabb szabályozást és könnyebb kezelhetőséget biztosítanak.

Beépítési módok

A sütőt kétféleképpen lehet beépíteni a konyhabútorba: a főzőlap alá az alsó szekrénybe, vagy egy kamraszekrénybe, ahol a sütő mellmagasságban helyezkedik el. Az utóbbi módszer kényelmesebb, mivel könnyebb hozzáférést biztosít a sütőtérhez.

Tisztítás a Cata beépíthető sütóknek

A sütő tisztítása kulcsfontosságú szempont. Az Easy Clean technológia sima zománcozású sütőteret biztosít, ami megakadályozza a zsír lerakódását. Az Aquasmart technológia vízzel lazítja fel a zsíros lerakódásokat, így könnyebben tisztítható a sütő belseje.

Sütési módok

A különböző sütési módok lehetővé teszik, hogy a sütőt a legkülönfélébb ételekhez is használhassa. Az alsó + felső sütés ideális ropogós sültekhez, a csak alsó sütés ropogósabb sültekhez, míg a csak felső sütés a sültek befejezéséhez nyújt kiváló lehetőséget. A légkeveréses sütés és a hőlégbefúvásos sütés egyenletesebb hőeloszlást biztosít, ami különösen hasznos nagyobb húsoknál vagy többszintű sütésnél.

Extra funkciók

A beépíthető sütők számos extra funkcióval rendelkezhetnek, mint például a gőzsütés, amely egészségesebb ételkészítést tesz lehetővé, vagy az AirFry sütési mód, amely kevesebb olaj felhasználásával süt. Az automata programok előre beállított paraméterekkel könnyítik meg a sütést, míg a kihúzható sütősín biztonságosabbá teszi a tepsik kezelését. A Softclose ajtó pedig lágy záródást biztosít.

Cata onlineMárkabolt beépíthető sütők és főzőlapok ajánlatai >>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Jún 11.
Mi a különbség a kivezetéses és a keringetéses páraelszívó között?

páraelszívó különbségek

Nélkülözhetetlen tudnia, ha páraelszívót szeretne...

A kivezetéses páraelszívóknál az elszívott levegőt egy légcsatornán (kürtön) keresztül kivezetik a levegőbe.

A keringtetéses páraelszívót akkor használják, ha nem lehet külső falon keresztül kivezetni az elhasznált levegőt. Ebben az esetben a levegő beszívódik a páraelszívóba, ott megszűri a szűrő és tisztítva visszaengedi a helyiségbe.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Márc 05.
Csendes páraelszívót keres? A megoldás a külső motoros konyhai páraelszívó!

legcsendesebb páraelszívó, külső motoros

Beépítés, tanácsok, részletesen a külső motoros páraelszívóról.

Ha Ön olyan típusú ember, aki semmiféle zajt nem szeretne a konyhájába, akkor feltétlenül külső ventilátorral (motorral) felszerelt készülékre van szüksége.

Ezeknél a készülékeknél a motor nem közvetlenül a készülékbe van integrálva, hanem egy külön egységként működik, amely falra, vagy a tetőre is felszerelhető.

Mivel a motor nem a készülékben, hanem a konyától távol van a műkődési hangokat Ön nem fogja hallani, legfeljebb a levegő áramlásának a zaját, ami elenyésző.

A külső motorral felszerelt készülék előnye, hogy a zaj megszűnik, és a légáramlási teljesítmény kiváló.

Nem csak zajtalan szinte, de erősebb is, mert a külső motor erősebb lehet, így több levegőt, szagokat és zsírgőzt szív el, mint egy hagyományos mennyezeti páraelszívó. 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Jan 30.
Hogyan válasszunk beépíthető sütőt?

hogyan válassz beépíthető sütőt

Hogyan válasszunk beépíthető sütőt?

5+1 szempont amit érdemes átgondolni beépíthető sütő vásárlása előtt.

Sütőt jó esetben nem minden évben vesz az ember, viszont a technológia folyamatosan fejlődik. Éppen ezért előfordulhat, hogy a boltban, vagy a monitor előtt csak kapkodjuk a fejünket, annyi az új funkció, ismeretlen kifejezés. A beépíthető sütők tele vannak újdonságokkal, amelyek nagy segítségére lehetnek nem csak a sütésnél, hanem a takarításnál is. Ismerje meg őket!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.