Egyre keresettebb a gőzfunkció a sütőkben!

gőzsütés szuvidálás

A Bosch 3 féle gőzfunkciót kínál, akár Szuvidálhat is!

A gőzfunkciók iránt egyre nagyobb a kereslet, hiszen a gőzzel vagy gőz hozzáadásával készült fogások tényleg szaftosabbak, és az ízek intenzívebbek, mint a hagyományos sütés esetén. A gőzzel vagy a gőz hozzáadásával készült ételekben az élelmiszerek jobban megőrzik tápanyag tartalmukat.

Az új Bosch sorozat sütői három továbbfejlesztett gőz funkciót is kínálnak.

Gőzzel sütés

bosch gőzsütőkről mindent

Teljes gőzsütő: Használja csak gőzzel működő és kombinált sütőinket a nyersanyagok, például hal vagy zöldség vízgőzzel történő alapos elkészítésére.

A teljes értékű gőz, vagyis a gőzzel sütés esetében újdonság a Steam Plus funkció. Ez a funkció a gőzt 100 °C helyett akár 120 °C hőmérsékletre hevíti és ezen a hőmérsékleten is tartja. Ez azt eredményezi, hogy gyorsabban elkészül az étel, miközben a gőz szaftosan tartja azt.

Hozzáadott gőz

Ezek olyan légkeringetéses beépíthető sütők, amelyek csak hővel készítik el az ételeket. Annak érdekében, hogy a házi kenyér vagy a sülthús ropogós kérget kapjon, a hozzáadott gőz funkció lehetővé teszi, hogy nedvességet vigyen a sütő belsejébe. A párolás azonban nem lehetséges.

A hozzáadott gőzfunkciók esetében a Perfect Steam funkció csodás megoldás, mert  pontosabb gőzintenzitás-vezérlést tesz lehetővé.

A Steam Boost pedig lehetőséget teremt arra, hogy egy nagyobb „gőzlöketet” adjunk az ételnek. Ez elsősorban péksüteményeknél hasznos, ahol a gőz segítségével jobb végeredményt kapunk.

Szuvidálás

Mi is az a szuvidálás és miért hasznos?

souvidálás sütőben

Hagyományos főzés alatt általában az általános légköri nyomáson való főzést értjük. Főzhetünk magasabb nyomáson is, pl. a kuktában. Ennek a lényege, hogy a zárt edényben a keletkező gőz hatására megnő a nyomás. A magasabb hőmérsékleten és nyomáson lévő főzés egyenlő a gyorsabb és hatásosabb hús készítéssel, azonban a főzés során számolnunk kell a súlyos tápanyag vesztéssel.

A szuvidálás ennek az ellentétje.
Az alacsonyabb nyomás, alacsonyabb forráspontot jelent, amely a lazább szerkezetű, porhanyós húsok sütésének titka.

A szuvidálás a sous-vide francia kifejezés vákuum alatt való főzést jelent. A szuvidálás lényege, hogy csökkentett nyomás alatt főzzük/sütjük az ételt. A csökkentett nyomású főzés ezen technológiáját vákuum használatával érjük el. A szuvidálás lényege hogy az ételt egy zacskóba helyezzük, amiből kiszívjuk a benne lévő levegőt, ezután a zacskót légmentesen lezárjuk, majd forráspont alatti (60-80°C), állandó hőmérsékleten végezzük a sütést, főzést.

A szuvidálással készült ételek (húsok, zöldségek, vagy akár gyümölcsök) nem veszítenek nedvességtartalmukból így szaftosak és puhák maradnak, mindamellett, hogy megőrzik textúrájukat, és színüket is.

Szuvidálni nem lehet egy hagyományos sütőben, mert egy olyan sütőnek, amely alkalmas szuvidálásra, hosszú időn keresztül kell képesnek lennie a hőmérséklet pontos szabályozására, és gőzzel kell tudnia dolgozni.  A Bosch sütője tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak a Sous Vide funkciójával, így lehetővé téve a precíz szuvidálást.

Figyelem! A vírusok és baktériumok magas hőmérsékleten pusztulnak el, ez a határ viszont a baktériumoknál az 55 celsius fok, így ügyelnünk kell, hogy a szuvidálásnál ez alá semmiféleképpen se menjünk. A minimum főzési idő a mennyiségtől is függ, de 30 perc minimum szükséges.

Remélem most márt érti, hogy miért jó a gőzfunkció a sütőben!

Nézze meg a Bosch onlineMárkabolt kínálatában lévő Bosch gőzsütőket, most + 5 év GARANCIÁVAL >>>

Tudjon meg többet ssütőkről, olvasson tovább:

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 08.
Minden Bosch beépíthető sütő időzíthető

időzíthető sütő

Nyugodtabbak, és könnyebbek a napjaim amióta időzíthető a sütőm

Minden Bosch beépíthető sütő időzíthető

Minden nap 5.45-kor kelek, hogy teát, kávét főzzek, reggelit készítsek a családnak. Rendbe rakom a lakást, a reggeli után bepakolom a mosogatógépet, és rohanva elkészülök, hogy elvigyem a gyerekeket a suliba és beérjek a munkába. Délután már azon jár az eszem, hogy mit főzzek, mit kell ehhez vásárolni, vagy mi van otthon…mit kell kimosni, de még edzésre is el kell vinni az ifjakat, és hogy oldom ezt mind meg.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Jan 13.
Minden érzékszervre megalkotva az új Bosch Serie 8 beépíthető sütők

bosch serie8 beépíthető sütők előnyei

Legújabb Bosch Serie 8 beépíthető sütők elképesztő tulajdonságai

Minden érzékszervre megalkotva.

Lenyűgöző megjelenés az új, kijelzőbe csiszolt, digitális kezelőgyűrűvel. Ízletes és egészséges ételek az új AirFry és SteamPlus gőzölés sütési módokkal. Ismerje meg a vadonatúj Serie 8 sütőket.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra. Ezért jó, ha olyan konyhánk van, amely segít az egészséges ételek elkészítésében. Akár gőzzel, akár anélkül szeretne süteményt vagy húst sütni, a Bosch új, prémium Serie 8 sütője minden konyhai feladatra kiterjed – a klasszikus légkeveréstől a mesterséges intelligencia által vezérelt programokig. Fedezze fel a főzési kihívásokat támogató, innovatív segítőt és a lenyűgöző dizájnt.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Nov 14.
Milyen sütési módjai vannak a beépíthető sütőknek?

sütési módok

Melyik sütési mód, mire jó? Tudja meg: alsó-felső sütés, légkeverés, hőlégfuvás, grill, pizza, hot air eco...

A korszerű beépíthető sütők önállóan dolgoznak… Önnek már csak az asztalt kell megterítenie

A korszerű beépíthető sütők újradefiniálták a sütés fogalmát és jelentését. Úgy vannak kitalálva, hogy Önnek szinte semmi dolga nincs, ha sütni szeretne. Viszont a multifunkciós sütők könnyű használatához nem árt egy kis gyorstalpaló. Ebben segítek most Önnek.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Júl 05.
A professzionális szakácsok szeretik az indukciós főzést!

szakácsok indukciós főzőlapon

A professzionális szakácsok szeretik az indukciós főzést! Miért válasszon indukciós főzőlapot? Tudja meg a „nagyoktól”! Annyit elárulhatok már az elején, hogy ezeket az előnyöket mi magunk is kamatoztatni fogjuk a konyhánkban, hiszen ki ne örülne annak, hogy egyszerűbb és gyorsabb a főzés, könnyű a tisztítás és biztonságos a működés. Ezek mellett pedig attól sem kell tartanunk, hogy esetleg kompromisszumot kell kötnünk az energiahatékonyságban.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Nov 05.