Ön is legyen grillmester
Grillsütés titkai
A jó grill titka a tökéletes alapanyagokkal kezdődik. Legyen szó sertésről, marhahús steakről vagy csirkecombról, pulykamellről. Sokféle hús alkalmas, a lényeg, hogy győződjön meg arról, hogy friss legyen.
Hús vásárlásakor érdemes figyelni a következőkre: A marhahúsnak erősen vörös színűnek, a disznó és baromfihúsnak egyenletesen rózsaszínűnek kell lennie. A pácolás egyszerű folyamat így én nem ajánlom a már készen pácolt húsokat, hiszen azokon nem látjuk, mennyire frissek.
Pácolás összetevői: Keverjen össze olajat, fűszerekkel amelyeket szeret. Adhat hozzá paradicsompürét, hagymát, foghagymát, mézet, mustárt. Minden attól függ, milyen ízvilágot szeretne. A pácolás lényege, hogy az Ön ízlésének feleljen meg.
Az én kedvencem pácom: 250 ml barna sör, 2 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk szárított oregánó, frissen őrölt bors. Sót nem szabad a pácba tenni.
Pácolás folyamata: Forgassa az elkészült páclébe a húsikat, és takarja le fóliával. Fontos, hogy hagyja pihenni néhány órán át, a hűtőszekrényben. Ha teheti, rendszeresen forgassa meg őket a pácban.
Fontos: a húst csak grillezés után sózzuk meg, különben kiszáradhat.
A sütés megkezdése előtt tárolja húst jól letakarva vagy csomagolva a Liebherr BioFresh DrySafe fiókokban. Alig 0 ° C feletti hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett a legtöbb húskészítmény néhány napig tart.
Nézze meg DrySafe-el rendelkező Liebherr hűtőszekrényeket:
Liebherr CBN 4835 Alulfagyasztós hűtőszekrény>>>
Liebherr CBNbe 5778 Alulfagyasztós hűtőszekrény >>>
Két csodálatos fekete Liebherr alulfagyasztós hűtőszekrény >>>
Liebherr SBSbs 8683 Side-by-side hűtőszekrény >>>
A húskészítmények mellett még sok étel finom a grillen. Ilyen például a hal. Különösen ajánlott a hering, a pisztráng és a lazac. Ezen kívül természetesen a zöldségek (cukini, padlizsán, répa, alma) és néhány sajt is. A sajtok melyeket többféle ízben készen vásárolhatunk, a családom kedvencei. (Nekünk a Lidl-ben vásárolható ízlik legjobban.)
A zöldségeket, sajtot a hús sütés után kell a sütőre rakni. A zöldségeket is befűszerezheti egy kis olívaolajjal együtt, vagy forgassa meg őket a húspácban.
A grillezés folyamata
Miután az összes hozzávalót megvásárolta és begyújtotta a sütőt (hagyja kicsit leégni a szenet, úgy hogy ne legyen láng), elkezdődhet az ételkészítés.
A grillezett ételeknek, különösen a húskészítményeknek a lehető leggyorsabban kell a hűtőszekrényből a sütőre vándorolniuk, hogy elkerüljék a nemkívánatos baktériumok növekedését. Ezért ha utaztatja a húst, fontos, hogy hűtve szállítsa őket.
Fontos, hogy ne közvetlenül a pácolt léből süsse a húsokat, hanem csöpögtesse azokat le. A szaftok, zsírok lecsöpögése ugyanis táplálja a lángokat, melyek felcsaphatnak és megégethetik a készülő finomságokat. Ezért is fontos, hogy a húst előzetesen lecsöpögtessük, mielőtt a sütő rácsra helyezzük. Egy tésztaszűrő tökéletes megoldás erre. Tehát, a pácolt húst helyezze egy tésztaszűrőre, hogy lecsöpögjön, mielőtt a sütőre helyezi azokat.
A sütés után sózza meg őket és hagyja pihenni a húsokat 3-5 percig pihenni.
Jó tanács: Ne bökdösse a húst sülés közben, mert kifolyik a szaft belőle és száraz lesz. Használjon a forgatáshoz csipeszt.
Nézze meg a magas minőségű Liebherr hűtőszekrényeket, fagyasztókat a Hivatalos Forgalmazónál >>>
Tudjon meg többet, olvasson tovább:
5 hiba, melyet a legtöbben elkövetnek a hűtőszekrény vásárlásakor
Választási segédlet fagyasztókhoz
Egyedi hűtőszekrényt tud alkotni - Liebherr frissességközpont