Hány medencés mosogatót válasszunk?

hány medencés mosogató

Hány medencés mosogatót válasszak?

1-2-3 medencéje is lehet egy mosogatónak. Vajon mik az előnyük és a hátrányuk? Tudja meg!

Érezze magát Marilyn Monrone-nak mosogatáskor


Mosogatni kell, még akkor is ha van mosogatógépünk. Itt az idő, hogy felfedezze a mosogatás örömét. Abszolút nőies feladat, aminek látványos eredménye van. Dobja fel a napját, és élvezze a mosogatást a tökéletesen megválasztott mosogatójában. Marilyn Monroe is mosogatott. Vajon Marilyn játszos ruhában, unottan tette a dolgát, vagy akkor is csinos volt és csillogó egyéniség?

A tökéletes mosogató medence kiválasztása egyáltalán nem egyszerű. Ezért most kivesézem az 1-2-3 medencés mosogatókat, hogy Ön a megfelelő döntést hozza meg.
Nézzük, akkor milyenek vannak, és mik az előnyeik és hátrányaik.

1. Egy nagy, egységes mosogató medence

egy medencés mosogató

Előnyök: Kényelmesen elfér a mosogatni való. Akár nagyobb edényeket is könnyedén beáztathat. Nagyon sokan választják, mert általában mély a medence és könnyű benne mosogatni.

Hátrányok: Az edények öblítése szükséges, amihez itt nincs külön medence, így csak folyóvízben mosogathat, vagy egy nagy tálba kell tennie a már elmosogatott mosószeres edényeket, és utána újra egyesével visszarakni öblítéshez. Sokan szeretik a mosogatásra váró edényt a mosogató medencébe bepakolni. Ebben az esetben sajnos, ha tele van a medence, elég nehézkes a mosogatás megkezdése.

Megoldás: Lehet vásárolni öblítő kosarat, amelyet behelyezve könnyedén öblíthet, vagy akár csepegtetőnek, gyümölcsmosónak is használhat.

2. Két különböző méretű medence 

különböző mosogató

Előnyök: A két medence lehetővé teszi, hogy külön feladatokat végezzen, mint például az edények mosószeres tisztítása és utána tiszta vízzel való öblítés. Ebben a felállásban még a főzés, az ételek előkészítése is felettébb könnyű és gyors. Mosogatógéppel rendelkezőknek mindenképpen ezt ajánlom, mert a kisebbik részben a poharakat azonnal csillogóvá varázsolhatja, miközben a zsíros edényeket leöblíti, a nagyobb mosogatómedencében mielőtt behelyezi a mosogatógépbe.

Hátrányok: Az egy nagy medence ketté osztása végett, kisebb a hely, így a nagy edények elmosogatása, beáztatása nehezebb.

3. Két egyenlő méretű medence 

két tálas mosogató

Előnyök: Ezt az konstrukciót azoknak ajánlom, akik szeretik a szimmetriát a tervezésben. Előnyős a felhasználása, hiszen különféle feladatok (tisztítás, előkészítés, mosás, öblítés) ellátását két medence teszi lehetővé. Ha Ön szereti a mosogatásra váró edényeket a mosogatóban tárolni, akkor ez a megfelelő választás, hiszen itt tárolni is és mosogatni is tud egyszerre.

Hátrányok: Az egy nagy medence ketté osztása miatt kisebb a hely, így a nagy edények elmosogatása, beáztatása nehezebb.

Hasznos-e a csepegtető rész?

 csepegtetős gránit mosogató

Előnyök:  Valójában csak akkor szárad szépen meg az edény, ha a csöpögtetőn hagyjuk megszáradni. Sok esetben törölgetni se szükséges. Így nem kérdés, hogy nagyon hasznos sőt szerintem szükséges a csöpögtető rész. 

Hátrányok: Helyet foglal, és lehet, hogy kisebb mosogató medencét kell választanunk.

 

Még mit kell tudni a mosogató medencékről? 

Jelenleg a mosogató medencék számával foglalkoztam, de nem hagyhatom szó nélkül, ami még döntő lehet, az a medence mélysége. Már több lakásban éltem, különböző mosogatókkal. Mindegyiknek van előnye és hátránya, de a mély mosogató medencék voltak a legjobbak számomra. Tehát, miután eldöntötte, hogy hány medencét szeretne, nézze meg a mélységet is, és ne feledkezzen meg a csöpögtető részről sem.

A gyártók már csodás fejlesztéssel lepnek meg minket, mint vágódeszka amely rátolható a medencére, így helyet nyerünk. Mozgatható csepegető, amelyen tárolhat is, sőt tálalásra is tökéletes a forró edények alá.

 

Olvassa el írásom: Kerek vagy négyszögletes mosogatót? Bármi lehet.

Nézze meg az Online Márkabolt által forgalmazott mosogató medencéket.

Mosogató medencék

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.