Mit ne tegyünk a mosogatógépünkkel?

Mit ne tegyünk a mosogatógépünkkel

Leggyakrabban elkövetett hibák a mosogatógépünkkel.

Mindenki azt szeretné, ha sokáig használhatná hibátlanul a gépeit! De ezért tenni is kell ám! Néha ki kell tisztítani és a helyesen használni. Lássuk most a leggyakoribb hibákat amelyeket a mosogatógépünkkel szemben elkövethetünk.

Túlterheljük.

Ha túl sok edényt próbálunk beletömni, akkor valószínű, hogy kétszer kell majd dolgoznunk. Ugyanis ha nem éri mindenhol víz az edényeket, akkor nem lesznek tiszták. Tehát annyi edényt helyezzünk el, ami kényelmesen elfér.

Helytelenül pakolunk bele.

Fontos, hogy a legszennyezettebb edényeket az alsó kosárba középre helyezzük. Figyeljünk rá, nehogy blokkoljuk a víz szórófejet, mert így nem ér el mindenhova a vízpermet és koszosak maradnak az edényeink vagy a mosószer adagolót és a víz áramlását.

Beledobjuk a mosogatószer tablettát.

Ha csak úgy behajítjuk a tablettát az nem fog rendeltetésszerűen működni. Tehát lehet hogy előbb feloldódik az előmosás alatt és nem marad benne mosószer a fő mosási ciklushoz. Ezért mindig a helyére tegyük a mosogatószer tablettát.

A poharakat összevissza tesszük

Fontos, hogy a pohártartóba helyezzük a poharakat, úgy, hgoy a felső fiókban a fogak tartsák meg őket biztonságban. Így körbe tudja mosni a víz, és nem lesznek foltosak.

Porcelán, fa vagy kézzel festett dolgokat rakunk a gépbe

A fa, porcelán, kézzel festett eszközöket, bögréket, vágódeszkát ne helyezzük inkább be a gépbe. Nem biztos, hogy egyszeri alkalommal károsodni fog a termék, de hosszútávon biztosan, megfakul, érdes lesz. Tehát nem ajánlott mosogatógépben mosni a fa, porcelán eszközöket.

Nem vizsgáljuk meg a fém eszközeinket hogy moshatóak-e.

Az alumíniumból, fémekből készült edények és egyéb konyhai eszközök sokszor foltosak, vízkövesek lehetnek, és ez a folyamat több esetben visszafordíthatatlan. Ez azért van mert a fém tárgyak reakcióba léphetnek akár a vízzel, egymással vagy a mosogatószerrel is. Tehát ha nincs ráírva gyárilag hogy mosogatógépben tisztítható, inkább ne tegyük be, kivéve a rozsdamentes acél termékeket, mert azokat lehet mosogatógépben mosni.

Figyeljünk oda háztartási gépeinkre, hogy hosszú távon kiszolgálhassanak minket.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.