Hűtőszekrény értelmezéshez idegen szavak szótára

hűtőszekrény tájékoztató

Idegen szavak szótára hűtőszekrényekhez

Sok speciális funkciója lehet egy hűtőszekrénynek. De tudjuk mi mit jelent? Ha nem akkor itt az ideje...

Vége a bizonytalanságnak, mert most elárulok mindent a modern hűtők speciális funkcióiról. Tudja meg mi, mit jelent és így már könnyű a döntés, hogy milyen hűtőszekrényt válasszon, hiszen azt figyelje a választásnál ami Önnek fontos. Ez a válogatása független a márkától. Mindegy, hogy Bosch, Samsung vagy Whirlpool a funkció nevei alapján megtalálja, hogy mit tud az adott készülék.

Hűtőtér rendszere:

MultiAirflow rendszernek köszönhetően a hűtési idők lerövidülnek, mert egy ventilátor segíti a hideg levegő áramlását. Ez a gyors hűtés mellet a frissesség megőrzésében is nagy szerepet játszik.

PowerCooling rendszer. Amikor becsukja az ajtót, automatikusan bekapcsolódik a ventilátor, hogy a frissen berakott ételeket gyorsan lehűtse.

6. érzék funkció: Akár négyszer tovább friss marad az élelmiszer, mert a 6. érzék funkció érzékeli a hűtőtérben a hőmérsékletet és a páratartalmat és e tekintetében szabályozza az optimális állapotot.

Az ionAir tehnológia által az élelmiszerek hosszabb ideig őrzik meg frissességüket. Itt a DynamiCooling ventilátorrendszer keringeti a hűtőtérben a negatív ionokkal dúsított levegőt. Ez imitálja a természetes mikroklímát, amely a hűtőszekrény minden sarkába folyamatosan eljut, így egyenletes hőmérséklet eloszlás lesz a hűtőtérben.

All-around Cooling rendszert, mely a hűtőszekrény minden egyes négyzetcentiméterét egyenletesen hűti le. A hideg levegőt minden polcszinten több fúvóka bocsátja ki, így az fenntartja az egyenletes és állandó hőmérsékletet annak érdekében, hogy az élelmiszer friss maradhasson.

VitaControl egyenletes hőmérséklet-elosztást biztosít a hűtőszekrényben.

DuoCooling-al felszerelt készülékeknél a hűtőtér és a fagyasztótér két teljesen különálló hűtőkörben van, így egymástól függetlenül szabályozható a hőmérsékletük. Mivel a két tér között nincs levegőcsere, így nincs szagváltás sem.

CovertActivevel a fagyasztórészt átalakíthatjuk hűtőtérnek, így tuti elég helyünk lesz a nyári nagy családi rendezvényekhez is. Minden hideg és friss marad.

FreshControll 6. érzék: 4x hosszabb ideig olyan frissen fogja tartani az élelmiszert, mint amilyen a vásárlás napján voltak, mert szabályozza a páratartalmat, hogy az a 70-85% közötti szinten maradjon, ami a frissességmegőrzéshez szükséges. Hőmérséklet-eltérés esetén (pl. ajtó nyitogatás) ötször gyorsabban állítja vissza a megfelelő értékre belső hőmérsékletet, és tökéletes környezetet teremt a frissesség megőrzéséhez a teljes belső térben, nem csak a speciális fiókokban.

Twin Cooling Plus™ technológia külön végzi a hűtőrész és a fagyasztó hűtését. A független párologtatók és hűtőrendszerek optimális hűtést és páratartalmat biztosítanak, így az élelmiszer hosszabban marad friss, és a szagok nem keverednek.

AirfreshFilter és az antiBacteria / antibakteriális szűrő: Semlegesíti a szagokat, és a baktériumokat a hűtőszekrény belsejében.

Holiday-mód használatával energiát takarít meg. Ilyenkor a hűtőtérben a hőmérsékletet automatikusan +14 °C-ra áll át. (Ez idő alatt ne tároljon élelmiszereket a hűtőtérben.) Azonban a fagyasztótérben a hőmérséklet változatlan marad.

Leolvasztás:

No Frost: automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszert. A légáram az elpárologtató felé “tereli” a nedvességet is tartalmazó levegőt, a nedvesség ráfagy az elpárologtatóra, ahonnan az időkapcsolóval vezérelt fűtés hatására leolvad. A keletkező olvadékvíz összegyűlik a fagyasztót működtető kompresszor feletti tálkában, amelyből annak melegétől elpárolog. (Ezt időközönként ellenőrizni kell, illetve kimosni, mert sajnos büdös lehet.) A hagyományos gépektől eltérően nem képződik dér vagy jég a hűtőszekrény falain, ezért higiénikusabb, és az élelmiszerek igen rövid idő alatt lehűlnek, ami kb. 50 %-os időmegtakarítást jelenthet.

FrostLessnek köszönhetően 50%-kal is lecsökken a jégképződés, így fele annyi időt és energiát kell rászánni a manuális leolvasztásra, mint egy hagyományos készüléknél.

LoWFrost: a FrostLesshez hasonlóan könnyített és ritkább leolvasztásért felel.

Dobozok, tárolók

VitaFresh zöldség gyümölcs tárolására kialakított doboz, amelyben akár 2x-3x hosszabb ideig frissek és vitamindúsak maradnak.

FreshZóna húsok, halak tárolásához doboz, amelyben akár 2x-3x hosszabb ideig friss az élelmiszer.

Activ0° tárolóban a húsok és halak is tovább frissek maradnak a kétszenzoros rekesznek köszönhetően, mely külön levegőkeringetési ellátott fiók, amely 85-95%-os állandó páratartalmat és 0°C körüli hőmérsékletet garantált.

A CrispZone gyümölcs és zöldségtároló rekeszben pedig szabályozható a páratartalom, így akár 3x tovább ropogós és vitamindús marad benne az élelmiszer.

Van egy különleges fény a VitalLight led. Ez a fény elnyújtja a zöldségek, gyümölcsök fotoszintézisét, így még tovább eltarthatóak maradnak.

MultiBox tárolódoboz, amelyben tárolhatunk tojást, készíthetünk vele jégkockát vagy légmentesen lezárhatunk vele erősebb illatú ételeket.

A Space Max technológia™ egy keskeny kialakítású fali légcsatorna, mely által még nagyobb hely van a hűtőszekrényben, miközben az energiahatékonyság nem csökken.

Szuperhűtés és a Szuperfagyasztás

SuperCool: Nagy bevásárláskor hasznos, mert gyorsan lehűti a sok bepakolt élelmiszert, és hamar visszaáll az eredeti beállításra. Ez a funkció csökkenti a hűtőszekrény hőmérsékletét akár 12 órán keresztül 2 ° C-ig, így biztos időben lehűl minden. A gyors hűtéssel energiát takarít meg.

SuperFrost: Használja, ha sok élelmiszert helyez el a fagyasztóban. Ezzel a funkcióval az élelmiszer lefagyasztása egyszerű és energiát takarít meg. Gyorsan csökkenti a hőmérsékletet -32 ° C-ig és létrehozza a hideg levegőt, így megőrzi az étel a létfontosságú vitaminokat. Amint az étel teljesen megfagyott, a SuperFrost funkció vissza kapcsol a normál üzemmódba, így energiatakarékos is.

A FrostFreezer -24 °C-on fagyasztja le az élelmiszert, így megmarad az ásványi anyagok legjava. Ez a hőmérséklet 50 órán át marad, és utána automatikusan visszaáll az eredetileg beállított hőmérsékletre.

Klímaosztály

SN, ST, N, T, amely azt jelenti, hogy +10C° és +43C° közötti külső hőmérsékleti tartományban tud optimálisan működni a készülék.

(bővített mérsékelt” (jelölése: SN), ha a hőmérséklet tartomány +10C° és +32C° közötti;
„mérsékelt” (jelölése: N), ha a hőmérséklet tartomány +16C° és +32C° közötti;
„szubtrópusi” (jelölése: ST), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +38C° közötti; és
„trópusi” (jelölése: T), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +43C° közötti.)

Egyéb hasznos tudnivalók

Smart Steel felület jelentősen csökkenti a az ujjlenyomatok láthatóságát

Glassline biztonsági üveg tároló polcok törhetetlenek, karcmentesek és könnyen tisztíthatóak.

Slot-in: A készülék elhelyezhető 60 cm széles konyhabútor résbe. Végre a fal vagy más készülék mellé is helyezhetjük a hűtőnket! A Slot-in funkciónak köszönhetően a hűtőszekrény ajtaja a derékszögnél kisebb szögben nyílik, még akkor is, ha a fal vagy egy másik készülék mellé állítottuk a hűtőt. Nyissuk ki az ajtót és húzzuk ki egy könnyed mozdulattal a polcokat és fiókokat.

TouchControl: érintőszenzoros vezérlést jelent

Nézze meg a Hűtőgépszalonunk kínálatát>>>

Tudjon meg többet:

Hűtőszerkény választásnál a legfontosabb

Tudja, mit tud egy EGYMILLIÓ FORINTOT érő hűtőszekrény?

Márkák harca a hűtőszekrényeknél

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jan 02.