A kávézás új alakítója az Y & Z generáció! Kávézási szokások változása
Megváltoznak a kávézási szokások?
Tudta, hogy a kávézók leggyorsabban növekvő csoportja az Y&Z generáció.
Kávézási szokásaink az évek során jelentősen változtak. Régen főleg reggeli rituálé volt, egy gyors ital a nap indításához. Ma már sokkal több, mint egy egyszerű energiaforrás. Az emberek egyre inkább élményként tekintenek rá, különleges ízeket és technikákat keresve. A kávézók társadalmi találkozóhelyekké váltak, ahol a baráti beszélgetések és a munkamegbeszélések is helyet kapnak. Az otthoni kávézás is fejlődött, köszönhetően a különböző kávéfőző gépeknek és az egyre szélesebb választéknak. Az új idők új szokásokat hoznak: a fenntarthatóság és a minőség előtérbe kerülése mellett a különleges pörkölési technikák és a kézműves kávék is egyre népszerűbbek. Az emberek nyitottabbak az új ízekre és készítési módokra, és egyre többen kísérleteznek otthon is.
(Az Y generációba az 1980 és 1994 között, a Z generációba pedig a 1995 és 2009 között születetteket sorolják.) Ez a két generáció hamarosan befolyásolni fogja a kávézási kínálatot.
Vajon milyen hatással lesz ez a szokásinkra, és mit szeretnek ők?
Édes és tejszínes italok
A Y&Z generáció előtérbe helyezi a feketekávé savasságától mentes, édesebb és krémesebb változatait. Lehet, hogy idővel eltűnik az eszpresszó és csak habos tejes finomságokat fogunk kávénak hívni? Remélem, azért a klasszikus kávé ivók nem hagyják veszni a reggeli feketénket.
Gombás kávék
Ezek a generációk már sokat foglalkoznak az egészséges táplálkozással, ezért egyre elterjedtebbek a gombával készült kávé italok.
A máris szuperitalnak kikiáltott főzet egyébként úgy készül, hogy a gyógyhatású gombákból készített folyékony kivonatot rendes kávéval keverik – így a kávé és a gombák jótékony hatásai is érvényesülnek.
Jegeskávék még mindig hódítanak. Kávézási szokásaink.
Egy forró kávé jégkockával, tejszínhabbal, vanília fagyival… Végtelen számú jeges kávé recepteket lehet találni, így mindenki megtalálja a neki való frissítőt. Szerencsére ezek az üdítő italok nagy népszerűségnek örvendenek, így maradnak a kávézók itallapjain.
Buborékos kávé az új őrület
Ez egy teljesen új őrület, ami Amerikában hódit. Magyarországon még nem hallottam róla, de ami késik, nem múlik! A lényeg, hogy akár sima, akár ízesített szénsavas víz és eszpresszó keveréke. Ez a 2018-as buborék őrület a kávézásban.
Természetesen ebből is jegeskávé készülhet :)
Azért remélem, hogy a kávézók nem csak az Y&Z generációra hallgatnak, hanem a népességünk többi kávéfanatikusaira is.
A minőségi kávéélményhez, minőségi kávéfőzőre van szükség. E nélkül a fekete nedű, nem adja ki igazi ízvilágát, aromáját. Tudja meg cikkünkből, hogyan válasszon az ízlésének megfelelő automata kávéfőzőt. Kattintson ide és tudja meg, Hogyan válasszon automata kávéfőzőt!
Nézze meg a Kávéfőzők teljes kínálatát
Kérdése van, segítünk Önnek! Itt tájékozódhat: Szakértői szaktanácsadás
A kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a gyönyörű és magas minőségű kávéfőzőt. Igazi barista élményben lesz rész a kerámia őrlőfejnek és a sokféle beállításnak köszönhetően. A gyártó 15.000 csésze tökéletes kávéra garanciát vállal. Ez 2 éven át akár napi 20 kávé, ami mindig extra finom!