Ami a hűtőgépek mögött van Liebherr cégtörténet

Liebherr cég

Ami a hűtőgépek mögött van Liebherr

Liebherr a német minőség

Több mint 43 500 munkatárs járul hozzá a műszaki fejlődéshez számos szakterületen. A cégcsoportot napjainkban is a Liebherr család vezeti.

A Liebherr kialakulása

A második világháború után Németország újjáépítése során igen nagy igény volt a kreativitásra és a találékonyságra. Hans Liebherr gyorsan felismeri az építőiparban és a lakásépítésben használható szerszámok és gépek iránti igényt. 1949-ben kifejleszti a mobil forgatható toronydarut, amely egyszerűen a helyszínen szerelhető össze, ami gyors és olcsó felépítést tesz lehetővé. Felgyorsítja és leegyszerűsíti Németország újjáépítését és lerakja a mai cégcsoport alapkövét. A TK 10 egy hosszú sikertörténet kezdete.

1954-ben az Időtálló technológiák iránti csalhatatlan ösztöne meghozta a hűtőkészülékeket is.

Létrejön a Liebherr hűtőszekrény

Amint Hans Liebherr egy személyes kapcsolaton keresztül tudomást szerez egy eladás alatt álló hűtőszekrénygyárról, azonnal felismeri a gépekben és a piacban rejlő óriási lehetőséget. Ebben az időben mindössze minden tízedik német háztartás rendelkezik hűtőszekrénnyel – és a gazdasági növekedéssel nő a kereslet. Hans Liebherr a cég megvásárlása mellett dönt, és szakemberek segítségével 1954-ben saját hűtőszekrényt fejleszt ki. A dél-németországi Ochsenhausenben már egy év múlva elindul a sorozatgyártás.

A hűtő- és fagyasztók

A szakterület öt országban gyárt hűtő- és fagyasztógépeket magán- és kereskedelmi használatra. A szakterület vezető vállalata a Liebherr-Hausgeräte GmbH, székhelye Ochsenhausen (Németország).

A Liebherr hűtőszekrényei és fagyasztógépei háztartási, kereskedelmi és ipari használatra is optimálisak, innovatív hűtési technológia és modern kialakítás jellemzi őket.

Élenjáró hűtési technológia és modern kialakítás.

Innovatív ötletek, modern kialakítás és átgondolt megoldások a magas kezelési komfort érdekében – ezek jellemzik a Liebherr háztartási gépek programját. Ide tartoznak az asztali, a szabadonálló és a beépíthető hűtőszekrények és fagyasztóládák, a hűtő-fagyasztó kombinációk, a készenléti és italhűtő szekrények, valamint a bortároló, illetve bortemperáló szekrények és humidorok. Kereskedelmi és ipari professzionális használatra szolgáló hűtő- és fagyasztószekrények, hűtő- és fagyasztóládák, italhűtő szekrények és laboratóriumi hűtőszekrények fejlesztése és gyártása is folyik. A Liebherr háztartási gépek a minőség szimbólumai Európában és Európán kívül. A különböző gyártási helyeket naponta 7000-nél több gép hagyja el.

Négy gyártási hely

A Liebherr 1954 óta állít elő hűtő- és fagyasztógépeket, a gyártás napjainkban négy országban történik: Németország, Ausztria, Bulgária und Malajzia. A szakterület minden tevékenységét vezető vállalatként a Liebherr-Hausgeräte GmbH koordinálja, székhelye Ochsenhausen (Németország).

Számos termékszektor szakértője és piacvezetője

A Liebherr nemcsak egyike a világ vezető építőgép gyártóinak, hanem sok más területen is eredményes. A rendkívül széles termékprogram egy fokozatos fejlesztés eredménye. Ez összesen tizenegy, a Liebherr saját erejéből fejlesztett üzletágra terjed ki.

„Az életem megerősítette azt a véleményemet, hogy az ember szilárd akarattal, jó munkával, az ügyfelek különböző igényeit erejéhez mérten kielégítve olyan célokat is elérhet, amelyek korábban csaknem elképzelhetetlennek tűntek. A kudarcoktól nem szabad azonnal elcsüggedni, a hit hegyeket mozdíthat el”. Hans Liebherr, 1993

Válogasson kedvére egy Liebherr hűtő- és fagyasztókészülékei között >>>

Ezek érdekelhetik a háztartási gépek világát:

Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között KÖZÖTT?

Hasznos Ötletek helyhiánnyal küzdőknek

3 ok, miért vásároljon nálunk

Láthatatlan hűtő

Nagyobb kapacitás - nagyobb igényekre szabva

A hűtőhasználat tízparancsolata

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Szept 05.