Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni
Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni
Minden húsimádónak kötelező!
Az egész családom húsevő, és mikor vendégek jönnek mindig izgultam, hogy tuti átsült-e a pulyka, vagy, hogy belül szaftos és kívül ropogósan tudjam elkészíteni a finomságokat. Amióta maghőmérőt használok, a sütő szinte önmaga tökéletesre készíti a husikat, melyeket boldogan falatozik a család.
Hogy mire jó és miért jó a maghőmérő, kiderül cikkünkből.
Mire jó a maghőmérő?
A Bosch Serie8-as a sütőben a sültek és a halak legtökéletesebb elkészítési módját a PerfectRoast maghőmérővel érhetjük.
Ez az eszköz egy olyan hőmérő, amely az ételbe szúrva folyamatosan méri az ételnek a belső hőmérsékletét. A maghőmérő használatakor, nem azt kell beállítani a sütőnél, hogy mennyi ideig süljön az étel, hanem azt kell beállítania, hogy milyen belső hőmérsékletet szeretnénk elérni.
Hogyan működik PerfectRoast?
A készülékben a kijelölt helyre be kell helyezni a maghőmérőt.
Ezután az ételbe kell szúrnia.
A maghőmérő három ponton méri az ételnek a belső hőmérsékletét és a három pont adataiból átlagol majd a készülék.
Amikor a kívánt értéket elérte a sütés, akkor a készülék leállítja magát.
Önnek két lehetősége van a maghőmérő használatára:
1/Manuális mód.
Ekkor kiválasztja a sütési módot, egy sütési hőmérsékletet, majd azt a belső hőmérsékletet amit el szeretnék érni. Elindítja a készüléket a belső hőmérséklet elérése után a készülék leállítja a folyamatot.
2/ Az Assist módban, amely az automata programok gyűjteménye a Bosch Serie8-as készülékekben.
Kiválasztja az adott ételt, ekkor a készülék felajánlja az optimális sütési módot, optimális hőmérsékletet. Ön természetesen alakíthatja az Ön ízlésének megfelelően. A start gomb megnyomásával a folyamat ugyanaz mint manuális módban, a készülék gyakorlatilag le folytatja azt a sütést, amit kiválasztottunk majd annak elérésekor leállítja a készüléket.
Az alábbi táblázat segít, a manuális beállításnál a tökéletes hőmérséklet kiválasztásában
Hús típusa | Alapanyag | Maghőmérésklet (Celsiusban) | Elkészítés módja |
Bárány | gerinc | 60 | medium |
Bárány | comb | 64 | medium |
Borjú | comb | 55 | medium |
Csirke | egész csirek | 78 | done (átsült) |
Csirke | csirkemell | 72 | done (átsült) |
Fácán | egész fácán | 72 | done (átsült) |
Hal | lazac | 45 | rózsaszin |
Hal | tőkehal | 58 | done (átsült) |
Hal | tonhal | 50 | rózsaszin |
Kacsa | kacsacomb | 85 | done (átsült) |
Kacsa | kacsamell | 65 | medium |
Marha | egyben marha | 53 | medium |
Marha | steak | 53 | medium |
Marha | hamburger | 55 | medium |
Marha | bélszín | 55 | medium |
Marha | hátszín | 56 | medium |
Pulyka | egész pulyka | 74 | done (átsült) |
Sertés | sonka | 65 | done (átsült) |
Sertés | sertésszűz | 63 | rózsaszin |
Sertés | császár | 75 | done (átsült) |
Sertés | tarja | 70 | done (átsült) |
A hús pihentetése fontos
Köztudott, hogy sütés után a hús pihentetni kell. Miért? Azért hogy a felvágásnál kevesebb nedvességet veszítsen az elkészült étel. Azonban, tudnia kell, hogy amikor a hús pihen a maghőmérséklet még 2-3°C fokkal emelkedik. Ezt is bele kell számolni a beállításba, mert ha nem így teszünk, ételünk túlkészülhet a kívánthoz képest.
Látja milyen hasznos a PerfectRoast, maghőmérő, hogy tökéletes sültet készítsen? Próbálja Ön is ki!
Válogasson a Bosch maghőmérős sütői között:
Bosch HRG6769S6 Sütő 15 funkcióval >>>
Bosch HBG676ES6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>
Bosch HBG676EB6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>
Bosch HRG5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>
Bosch HBA5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>
Bosch HBA5577S0 Beépíthető Sütő 7 funkcióval >>>
Böngésszen a Bosch onlinemárkabolt beépíthető sütői között >>>
Tudjon meg többet, olvasson tovább:
Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntiszító) sütővel!
Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között
Mi a Bosch 3D-4D forró levegő technológiája?