Melyik háztartási gép megy legtöbbször tönkre?

melyik háztartási gép megy tönkre

Melyik háztartási gép megy legtöbbször tönkre?

Érdekes elolvasni a kutatás eredményét, tanulhat belőle!

Ez egy nehéz kérdés, hiszen mi kereskedők csak azt tudjuk, hogy miből adunk el a legtöbbet. De azt nem, hogy milyen időközönként cseréljük le a gépeinket.

Ennek kiderítése csak kutatások alapján lehetséges. Szerencsére vannak közvélemény kutatások melyekből megtudhatjuk a választ.

 Fontos figyelembe venni, hogy nem csak gyártói hiba miatt romolhatnak el a készülékeink, hanem sajnos a karbantartás hiánya miatt is, illetve a nem rendeltetés szerű használatból eredő hibák miatt. Sajnos hazánkban a gépek karbantartása, tisztítása nagyon el van hanyagolva.

Olvassa el írásomat; Miért megy tönkre pár év alatta mosógépe, mosogatógépe?

Tehát mit kell tennünk, hogy megtudjuk, melyik háztartási gép megy legtöbbször tönkre? Az első, hogy megtudjuk, mely gépek vannak jelen a háztartásokban.

A nem reprezentatív kutatásunk szerint;

Csökkenő sorrendben az alábbi készülékek találhatóak a magyar háztartásokban: Mosógép, hűtő, porszívó, mikró, kávéfőző, villanytűzhely, mosogatógép, turmix, szárítógép.

Ezek a háztartási készülékek közül meghibásodott már a magyar háztartásokban csökkenő sorrendben: mosógép, porszívó, kávéfőző, mikró, villanytűzhely, mosogatógép, hűtő, turmix, szárítógép.

A két eredmény összefésüléséből, látható a meghibásodás aránya.

 

A legnagyobb esély a meghibásodásra a: mosógép, porszívó, elektromos kávéfőző, és mikrohullámú sütőnél van.

Ha belegondolunk, ezek a készülékeket sokszor használjuk. De az is igaz, hogy pl.: a mosógép egy nagyon bonyolult szerkezet, amely rengeteg mindent csinál. Beszívja a vizet, felmelegíti, kiszivattyúzza, közben forgatja a dobot… az egyik legbonyolultabb gépünk. A mikrohullámú sütő, a porszívó és az elektromos kávéfőző nem működik bonyolultan, ezért ebben az esetben az lehet a hiba, hogy az ár alapján döntenek a vásárlók. Érdemes ezeknél a gépeknél kicsit drágább, magasabb minőségű készülékeket választani, hogy hosszabb távon kiszolgáljanak minket.

 

A kevesebb meghibásodás: a villanytűzhely, mosogatógép, hűtő.

Ezeket a gépeket is napi szinten használjuk, tehát nagy terhelésnek vannak kitéve, ez okozhatja a meghibásodást.
A villanytűzhely meghibásodásánál a legjellemzőbb az irányító gombok elkopása, melyek műanyagból vannak. Így a meghibásodás aránya csökkenthető, ha jobb minőségű tűzhelyeket választunk.
A mosogatógépek hasonlóan a mosógépekhez sokféle folyamatot csinálnak, ezért több a meghibásodás lehetősége. Illetve a mosogatógépeknél még talán nincs olyan nagy árverseny, mint a mosógépeknél, ezáltal még nincsenek ebben a kategóriában ócskább, rossz minőségű készülékek.
Úgy néz ki, hogy a hűtőinkre nem sajnálunk több pénzt kiadni, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy non-stop működnie kell, és ez milyen hatással van az áramszámlánkra. Tehát nem tudunk annyira félrenyúlni, rossz készüléket választani, így kevesebb a meghibásodás.

 

A legritkábban meghibásodó készülékek: turmix, szárítógép.

Ami számomra meglepő volt, az a szárítógép. Talán azért van itt, mert mi magyarok, csak most kezdjük felfedezni? Vagy azért mert tényleg jól vannak összerakva, minőségi alkatrészekből? Bízom benne, hogy a második feltételezésem a helyes. A turmix egy egyszerű gép, ahol vigyázni kell, nehogy leégessük a motorját. Más meghibásodás igazából nem jellemző.

Végül is elgondolkodtató lett a kutatás végeredménye, és remélem, ez segít abban, hogy hosszú távon is jól működő gépei legyenek.

 

Olvasson tovább háztartási gépekről szóló cikkeinket:

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Miért válasszam a Gorenje hűtő és fagyasztó szekrényeit?

Legjobb Whirlpool gépeink, amelyeket imádnak a magyarok!

Neff mosogatógépek - a jövő elérhető!

Fontos, hogy milyen cégtől vásárolunk?

Mosogató a sarokban

Ha a mosásról van szó, csak a legjobb megoldást fogadja el!

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani

Állami támogatásos hűtők és mosógépek

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Márc 05.