Melyik páraelszívó illik Önhöz?

páraelszívó szagelszívó típusok

Ismerje meg a páraelszívók típusait?

Ha bizonytalan abban, hogy hova helyezze el a páraelszívót, olvassa el útmutatómat melyben bemutatom a különböző páraelszívó típusokat.

A páraelszívó nélkülözhetetlen kelléke egy jól felszerelt konyhának. Nemcsak hasznos, de dekoratív szerepe is van a konyhában. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően egyes páraelszívók nemcsak megszűntetik a kellemetlen szagokat, hanem a levegő minőségét is javítják.

A LED vagy Halogén világítás felettébb gazdaságos és szemet pihentető megoldása a konyhai világításnak, melybe a páraelszívó is szerepet játszik.

Mindenképpen gondolja végig, hogy ki tudja-e vezetni a páraelszívót, vagy csak keringtetéses rendszert tud beépíteni, és így válasszon magának megfelelőt. Amennyiben keringtetéses a rendszer aktív szénszűrővel kell vásárolnia, melyet időközönként cserélni kell.

A konyha páraelszívó alkalmas a zsír molekulák felfogására is a zsírszűrőjének köszönhetően. Ezeket is lehet cserélni, illetve sokszor moshatóak.

1. Felsőszekrénybe szerelhető

Ahogy a neve is sugallja, ezek a főzőlapok a felső szekrénynek aljára vannak felszerelve, és nem látszanak igazán. Méretei többfélék lehetnek. Akár 52 cm-90 cm szélese. Vannak közöttük kihúzhatóak, ahol a kihúzás automatikus bekapcsolást jelent, a lekapcsolásnál meg csak be kell tolni őket. A legtöbbjük fém zsírszűrővel készül, mely könnyedén eltávolítható és mosogatógépben mosható. Praktikus kis lakásokba is, mert kis helyet foglalnak.szekrénybe építhető páraelszívó

2. Mennyezeti páraelszívók

Ezek a páraelszívók a mennyezetbe vannak beépítve. A mennyezetek magas extrakciós arányt igényelnek (legalább 800 m3 / h), mivel viszonylag messze vannak a főzőlaptól. A mennyezeti páraelszívók távirányítóval rendelkeznek, a könnyű irányításért.
Ennél az esetnél felettébb csodás, ha a külső motoros páraelszívót választ, ahol a motor akár a tetőtérben is elhelyezhető, így csendesebb, mint a többi megoldás.

mennyezeti páraelszivó

3. Fali páraelszívók

Ezeket falra szerelik, és nem alkalmasak konyhai szigetek fölé. Általában egy kürtőbe vezetik ki az elhasznált levegőt, Sokféle különböző stílusban, és széles választékban kínálják a gyártók őket. Amennyiben Ön magas, válasszon függőlegesen döntött, de a falsíkhoz illeszkedő páraelszívót, így nincs magassági korlát, nem tudja beütni a fejét.

fali páraelszívó

4. Sziget-páraelszívó

A konyhai sziget felett elhelyezett páraelszívó nélkülözhetetlen. Csodásan be tud szállni a príma világításba, illetve természetesen az egészséges levegő biztosításába. A legideálisabb a kürtős kivezetéses megoldás. A sziget páraelszívók különböző formákban és színekben kaphatók.

sziget páraleszívó

5. Sarokba építhető páraelszívó

Vannak egyedi esetek, mikor sarokba kell helyezni a páraelszívót. Szerencsére erre is van megoldás, mindegy, hogy rusztikus vagy modern otthona van. Általában kürtös megoldások vannak, de találhat külső motoros működtetésű páraelszívót is.

sarok szagelszívó páraelszívó

Utolsó jó tanácsaim a páraelszívó választáshoz

Sokféle hasznos funkcióval találkozhat, melyből az én kedvenceim, melyeket mindenképpen ismerjen meg.

A gőz, pára-szenzor. A főzés közbe keletkezett pára mennyiségét érzékeli a szenzor és ennek ismeretében beállítja a megfelelő működési fokozatot.

Intenzív fokozat. Ezt a mindenképpen érdemes bekapcsolni, mert pillanatok alatt megtisztítja a levegőt és a legtöbb páraelszívónál automatikusan vissza áll egy idő után az eredeti beállításra. Így nem fogyaszt sok áramot, mégis tiszta lesz a levegő.

Az utolsó, de ugyan olyan fontos funkció az utánszellőztetés. Itt meg tudja adni, hogy a főzés után mennyi ideig működjön még a páraelszívó, hogy biztos tökéletes munkát végezzen. Az idő letelte után pedig kikapcsol a páraelszívó.

Nézze meg páraelszívó kínálatunkat!

Tudjon meg többet a páraelszívókról az alábbi cikkekből:

Hogyan válasszunk páraelszívót?

4+1 ok, amiért tényleg szüksége van egy konyhai páraelszívóra

Hogyan növelheti a páraelszívó hatékonyságát, hogy a konyháját szagtalanul tartsa

Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Aug 31.