Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőtt a mosogatógépbe helyezi?

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Mindenki szeretne kevesebb időt tölteni takarítással, mosogatással. Sajnos még mindig sokan nem hiszik el, hogy ennek az egyik módja, ha mosogatógépet használ. De akinek van, az is sokszor leöblíti az edényeit mielőtt a mosogatógépbe tenné.

NE TEGYE! Nem kell leöblíteni az edényeket, csak az ételmaradékot kell eltávolítani róluk.

Valójában nem tesz jót a mosogatógépnek az előzetes öblítéssel, sőt az ehhez felhasznált vizet indokolatlanul juttatja a lefolyóba. Olvasson tovább és megtudja miért!

1. Csökkenti a mosogatógép tisztítóhatékonyságát

A mosogatógép úgy működik, hogy a mosogatószer a szennyezett edényeken lévő ételmaradékokhoz kapcsolódik. Ha nincs semmi ételmaradék amin megragadhatna, akkor nem tudja maradéktalanul elvégezni a munkáját. Nem csak a mosogatási ciklus lesz kevésbé hatékony, hanem feleslegen pazarolja a mosogatószert, és a vizet. A környezetre káros hatásáról nem is beszélve, amit a felesleges mosogatószer okoz. A sok kemikália tönkre teszi a vizeinket. A víz pazarlás is „bűn” amellett, hogy a víz számla Önt terheli.

2. Megzavarja a mosogatógépet

Már sok olyan mosogatógépet gyártanak, amelyben érzékelők vannak. Ezek azt ellenőrzik, figyelik, hogy mennyi vízre van szüksége a mosogatógépnek ahhoz, hogy tiszta edényt kapjunk.

Amennyiben Ön eltávolítja az ételmaradékokat, az érzékelő úgy érzékeli, hogy tisztább az edény, ezért kevesebb mosást fog engedni a mosogatógépnek. Így előfordulhat, hogy nem lesz tökéletes a mosási eredmény. Ebben az esetben, Ön vagy még egy mosogatást futtat, vagy kézzel fejezi be a mosogatást. Mindegyik víz pazarló megoldás és természetesen még több mosogatószer használatot eredményez. Ahogy már fentebb is említettem, ez nem csak az Ön pénztárcájára van rossz hatással, de a bolygónkra is. Kerülje el, és ne öblítse el edényeit, mielőtt a mosogatógépbe helyezi.

Ismerje meg a Bosch SMS4HVI45E Szabadon álló mosogatógépet, mely rendelkezik automatikus programmal. A Bosch ezen programjai automatikusan szabályozzák a víz hőmérsékletét és az öblítés idejét a mosogatás alatt, hogy azok megfeleljenek a szennyezettségnek és a betöltési mennyiségnek. Ez azt jelenti, hogy az automatikus programoknál csak annyi vizet kell felhasználni, amennyire a tökéletes eredmény eléréséhez szükség van. Ez a 60 cm széles mosogatógép tökéletes egy család kiszolgálására, hiszen 13 terítéket képes tisztára mosni. Tudjon meg többet a készülékről, ide kattintva >>>

Nincs nagy helye, vagy kevesen vannak, mégis kényeztetné magát egy szuper mosogatógéppel, mely energiát, időt és vizet spórol Önnek?

Ismerje meg a Bosch SPV4XMX16E Szabadon álló mosogatógépet, 45 cm-es kivitel, így kis helyen elfér, azonban 10 teríték elmosogatására képes. Vigyáz a poharaira, öntisztító szűrő rendszere, és mosogatószer adagolója igazán korszerű mosogatógéppé varázsolja. Tudjon meg többet, nézze meg ezt a mosogatógépet >>>

Böngésszen mosogatógépeink között >>>

Tudjon meg többet a mosogatógépekről:

Leggyakrabban használt Bosch mosogatási programok, opciók

A legfontosabb mosogatógép funkciók - HOMEFORT

Óvakodjon a Hibáktól! A Háztartási Mosogatógép Választásának 3 Leggyakoribb Buktatója

Mosogatógépben mosható a cumisüveg?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 16.