Mikor van szükség szárítógépre?

Mikor van szükség szárítógépre?

Mikor van szükség szárítógépre?

Vajon Önnek is nagy segítség lehet egy szárítógép?

A szárítógép korántsem tartozik a legnélkülözhetetlenebb háztartási gépek közé. Amíg hűtő, mosógép, tűzhely nélkül nehéz elképzelni a mindennapokat, addig szárítógép nélkül van élet. Mégis nagyon jó szolgálatot tehet a gyerekes családokban, vagy ahol állandóan megy a mosógép.

A magyar családok többsége kis alapterületű társasházban vagy panellakásban él, amelyben a mosógép mellett nem igazán fér el még egy szárítógép. Így marad a ruhaszárító, ami szintén sok helyet foglal, ráadásul a lakásban párásodást, és nem megfelelő szellőztetés esetén penészfoltokat is okoz.

A másik dolog, ami visszatartja a szárítógépek elterjedését, hogy csak bizonyos esetekben lehet kihasználni az általa kínált előnyöket. Egyedülállóknak például lehet, hogy nem „felesleges” de „luxus” kategória, hiszen a heti egy-két mosás miatt teljesen szükségtelen befektetni egy készülékbe. Más a helyzet a családosokkal. Nekik nagyon praktikus és hasznos megoldást jelent, hiszen helyet spórol, és a házimunkát is jelentősen meggyorsítja. Végre nincs szükség ruhaszárítóra, és a lakásban szanaszét száradó ruhák okozta rendetlenségnek is búcsút lehet mondani.

Ha tehát Ön sokat és gyakran mos, kézzelfogható segítség egy szárítógép, amelynek előnye egészségügyi szempontból sem mellékes. Ha például allergiás van a családban, a párásodás tönkreteheti a mindennapjait, de a teljesen egészséges embereknek sem tesz jót a magas nedvességtartalmú levegő.

Ha a szabad levegőn szárít, biztosan sokszor észrevette már, hogy a legszuperebb öblítő is megadja magát, ha épp füst, kipufogógáz vagy sültkolbász stb. szag terjeng a közelben.

Nagycsaládosoknál, ahol sok a gyerek és ezzel hatványozottan nő az otthoni teendők, házimunkák aránya, megkönnyebbülés, hogy a teregetéssel sem kell foglalkozni, és nem kell napokat várni, amíg a szabad levegőn megszáradnak a ruhák. Csak át kell pakolni egyik gépből a másikba, és a többi a szárítógép dolga. A megfelelő száradási szint kiválasztásával pontosan beállíthatja, hogy vasaláskész (kicsit nedves) vagy teljesen szekrényszáraz ruhákat szeretne kivenni a dobból, amelyeket akár azonnal összehajtogathat és a szekrénybe tehet.

A szárítógépeknek sokan felróják, hogy nagyon megemelik az áramfogyasztást. Viszont! Ön is sokat tehet azért, hogy gazdaságosan használja. Ha takarékos készüléket keres, és a használatakor spórolni is szeretne, kattintson ide, és olvassa el tippjeimet.

Ha nem tudja, milyen készüléket válasszon, vagy milyen szempontokat érdemes komolyan megvizsgálni, mielőtt befektet egy szárítógépbe, segítek! Összegyűjtöttem néhány hasznos tippet, amelyekkel Ön is könnyebben megtalálhatja az életvitelének és a háztartásának megfelelő típust. A szárítógép választási segítséget itt olvashatja.

Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne személyes, telefonos segítséget kérni a szárítógép kiválasztásához, hívja bátran szárítógép szakértő kollégámat, +36 1 478 2128-as számán.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 06.