Mosogatógépek eltérő kivitelezéssel

mosogatógép hogyan válasz

Mosogatógépek eltérő kivitelezéssel... Beépíthető mosogatógépet, vagy szabadonállót válasszon? A legfontosabb különbségek a mosogatógépek között, melyekre érdemes figyelnie. Bemutatjuk a szabadonálló, pult alá építhető, és teljesen integrált beépíthető mosogatógépeket, kiemelve azok előnyeit és hátrányait. Segítünk eligazodni, hogy melyik típus az ideális választás, figyelembe véve a helyigényt, a konyha kialakítását és a személyes igényeket.

 

Mosogatógépek közül találja meg a megfelelő típust!

Mosogatógép vásárláson töri a fejét, de nem tudja, mit érdemes megnézni egy új típusban?

Sok szempont alapján dönthet, az egyik a legfontosabb – amit elsőként kell mérlegelni – a gép mérete és kialakítása. Vásárláskor nem csak arra kell figyelni, hova fér el az új mosogatógép, hanem arra is, hogy a csatlakozást meg tudja oldani, és a bepakoláshoz az ajtaját is kényelmesen ki lehessen nyitni.

Ami a méreteket illeti, van: 45cm-es, 60cm-es és 90cm-es változat. Típusból is többfélelétezik: szabadon álló vagy pult alá építhető, illetve beépíthető verzió. De nézzük sorjában!

 

Mosogatógépek eltérő kivitelezéssel

Tekintsük végig, milyen lehetőségek vannak.

A.) Szabadon álló és pult alá építhető mosogatógép

Akkor javaslom, ha a már meglévő konyhabútorához keres mosogatógépet, vagy bútortól függetlenül szeretné elhelyezni a készüléket. Ilyenkor egyáltalán nincs szükség bútorlapra, ezért az a hátránya, hogy nem illeszkedik a konyha arculatába, azaz a konyha lábazatát, az ajtófrontok egységét megszakítja. Azonban már a gyártók olyan szép kivietlű mosogatógépeket készítenek, hogy szerintem nem gond, ha látszik a mosogatógép ajtó. Sőt egy dekoratív LED kijelző, még emeli is a konyha fényét.

Az is előny, hogy csak oda kell pillantania és tudja, még mennyi idő van vissza a működséből. 

A készüléknek általában saját előlapja van, jellemzően fehér vagy INOX színben

B.) Látszó kezelő szerves beépíthető mosogatógép

Ennél a típusnál szükség van egy 60×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapra, melyet a beépíthető mosogatógép elejére kell szerelni, és így kívülről csak a kezelőpanel látható. A szabadon állónál jobban illeszkedik a konyhabútor arculatába, bár a többnyire INOX színű kezelőpanel megtöri az egységes képet, így például klasszikus stílusú bútorhoz nem javaslom.

A készülék kialakításának egyértelmű előnye, hogy a mosogatás közben is rápillanthat a kijelzőre pl. maradékidő kijelzés, program stb.

C.) Teljesen integrált beépíthető mosogatógép

Ebben az esetben pedig egy kb. 72×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapot kell a mosogatógépre szerelni. A típus előnye, hogy ez illeszkedik legjobban a meglévő konyhabútorba, hátránya viszont, hogy a kezelőszerveket csak a készüléket kinyitva lehet látni, vezérelni.

 

Tekintse meg Mosogatógép szalonunk mosogatógépeit.

Ha bármilyen kérdése van a termékkel, vagy a szállítással kapcsolatban, javaslom, hívja szakértő kollégáimat 06-1/478-2128-as telefonszámon.

Nézze meg az alábbi videóban a beépíthető mosogatógépek beépítésének folyamatát:

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.
Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőtt a mosogatógépbe helyezi?

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Mindenki szeretne kevesebb időt tölteni takarítással, mosogatással. Sajnos még mindig sokan nem hiszik el, hogy ennek az egyik módja, ha mosogatógépet használ. De akinek van, az is sokszor leöblíti az edényeit mielőtt a mosogatógépbe tenné.

NE TEGYE! Nem kell leöblíteni az edényeket, csak az ételmaradékot kell eltávolítani róluk.

Valójában nem tesz jót a mosogatógépnek az előzetes öblítéssel, sőt az ehhez felhasznált vizet indokolatlanul juttatja a lefolyóba. Olvasson tovább és megtudja miért!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 16.
Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

mosogatógép spórolás

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Mindenkinek akinek van, vagy lesz mosogatógépe :)

Tudta, hogy mennyi ivóvizet spórolhatnánk egy kis odafigyeléssel? El tudja dönteni, hogy melyik a jobb? A folyékony mosószer vagy a tabletta? Környezettudatos döntés a mosogatógép vásárlás? Tudta melyik Whirlpool mosogatógép a vásárlóink kedvence?

Mindent megtudhat, hogy elolvassa a cikket. Szánjon pár percet erre a témára, mert ezzel sok jót tehet környezetével és még a pénztárcájában is több maradhat.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 27.
Mi a különbség mosogatógépek között?

hatékony mosogatógép

Fontos különbségek a mosogatógépek között. 

A mosogatógépek működése fejlődik, és egyre jobban fókuszálnak a gyártók a kitűnő tisztaságra. Ennek érdekében újabb és újabb fejlesztések látnak napvilágot.

A Bosch továbbfejlesztette a mosogatási hatékonyságot.

A Bosch mosogatógépek eddig is a tökéletességre törekedtek, de a Duo Powerrel már biztos a siker. Az edények makulátlanul tiszták lesznek, még a kicsit odaégett vagy nagyon zsíros lábosok, tepsik is.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Szept 05.
Mosogatógép tabletta teszt

mosogatógép tabletta teszt

Mosogató tabletta teszt

Vajon melyik mososgatógép tabletta a legjobb?

A mosogatógép tabletták ugyanazt ígérik nekünk. Tiszta edény, csillogó üvegek, zsírmentes felületek még az odaégett lábosoknál is.

Aki próbált már több féle mosogatógép tablettát az tudja, hogy ez nem mindig így van.

Természetesen függ a mosogatógépen elindított programoktól is a hatékonyság.

De a legfontosabb, a napi programnál való hatékonyságuk, hiszen ezt használjuk a legtöbbször. Természetesen ha nagyon odaégett valami, vagy zsíros étel készült, érdemes intenzív programot választani. Amennyiben sok a műanyag doboz, ami nehezen szárad, kapcsoljon extra szárítást. Kisgyermekesek pedig figyeljenek oda, hogy legyen a mosogatógépben higiéniás funkció, mely fertőtleníti a cumisüvegeket.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Jún 21.