Kopogtat az ősz már az otthonainkba is!

őszi teendők a háztartásban

Kopogtat az ősz már az otthonainkba is!

9 teendő, amit meg kell tennie ősszel!

Minden évszakváltás jár kisebb-nagyobb feladatokkal. A jó hír, hogy most nincs tavaszi fáradtság, mert tele vagyunk D vitaminnal és még táplálkozunk a nyár sok fényéből és öröméből. Szóval ne húzza-halassza a teendőket, hanem csapjon bele, ígérem egy kettőre végez!

Lássuk az alapvető őszi teendőket:

  1. Alaposan porszívózza ki a kanapékat, ágyakat, és ha talál olyan foltot, ami nem jön ki, még van ideje egy alapos nedves tisztításra.

  2. Még ki tudja vinni a kertbe vagy teraszra a kisebb bútorokat, így van idő elhúzni az ágyakat, szekrényeket, hogy mögötte is tisztaságot teremtsen.

  3. Tisztítsa meg az ablakait, nagy figyelemmel a szigetelésre, és a résekre. Most van itt az ideje az olajozásnak is. Fontos, hogy a hideg beállta előtt jól működő, hatékonyan szigetelő ablakai legyenek. Sőt a redőnyök tisztítását is megteheti most.

  4. Portalanítsa a függönyöket egy kímélő mosással, illetve most cserélje le a nyári függönyeit az őszire. A friss levegő, még gyorsan megszárítja és nagy eséllyel vasalnia sem kell. A Whirlpool legtöbb mosógépében talál kímélő programot, mely alacsony hőfokon, kimondottan függöny tisztítására alkalmas.

    Nézze meg a 6 kg-os Whirlpool AWE 66710 felültöltős mosógépet mely késleltetéssel, led kijelzéssel és gazdaságos működtetéssel bír és van benne függönymosásra alkalmas program >>>

  5. Vegye elő a télire való ágyneműt és alaposan szellőztesse, vagy mossa ki. Ne feledje megnézni a címkét, ha ki akarja mosni őket. Sok esetben csak 30 fokon moshatóak, vagy vegyileg tisztíthatóak.
    A Whirlpool FT M11 82Y EU Hőszivattyús szárítógép, keveset fogyaszt, és az XXL programjával pikk-pakk megszáríthatja paplanjait, párnáit. Szuper funkciókkal és öntisztító szűrővel készült, így igazán kényelmes és praktikus választás. Ismerje meg, ide kattintva >>>

  6.  A szőnyegek tisztítását most szeptemberben még megteheti. A meleg délutáni órákban a szőnyegek még kiszáradhatnak. Ha ideje nem engedi az összes szőnyeges szoba tisztítását, akkor csak azt a helyet tisztítsa meg, amelyet leginkább használ.

  7. Amennyiben családi házban lakik, fontos, hogy a csatorna rendszeréből folyamatosan távolítsa el a lehullott faleveleket, nehogy egy nagyobb esőzésnél elduguljanak.

  8. Tisztítsa meg a szekrényeket. Fontos, hogy a szekrények belülről tiszták legyenek, hiszen tiszta ruhákat pakol beléjük. A hűvösebb időjárás több ruházatot jelent. itt az idő teret adni a pulóvereknek, kabátoknak, csizmáknak, kesztyűknek és sálaknak. Csomagolja össze a nyári ruhákat, és cserélje le őket az elkövetkező időjárásnak megfelelően.
    Olvassa el a Praktikus mosási tippek a tiszta ruhákért c. írásom.

  9. Az őszi cipőkről se feledkezzen meg. A nyári szandálokat papucsokat tisztítsa meg, tömje ki használt újságpapírral, és úgy tegye el a szekrénybe őket, így lesz helye a zárt cipőknek. Olvassa el cikkünket arról, hogy tudja a cipőit a mosógépben kitisztítani. Cipőmosás nem ördöngősség >>>

 

Ezek is érdekelhetik a háztartási gépek világából:

7 leghasznosabb mosási tipp

2019-es mosogatógép párbaj

Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között?

Hogyan válasszunk szárítógépet?

Extra könnyű sütőtisztítási titok

A legnehezebb receptek is könnyűvé válnak...

Legnépszerűbb mikrohullámú sütőink

Megkérdeztük melyik a legjobb szárítógép Önök szerint

Mit tudnak az új főzőlapok a régiekhez képest?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Okt 07.