Tökéletes pizza titka otthon
Kemencés kenyér vagy pizza a beépíthető sütőjéből? Igen, lehetséges. Mitől lesz a sütőkövön készült pizza és kenyér egyenletesen átsült, barna, alul-felül ropogós? A válasz a kemence anyagában keresendő. Olyan beépíthető sütőt mutatok Önnek, amitől a tökéletes pizza és a kenyér megvalósítható. Hogyan lehetséges mindez? A titka a megfelelő sütő kiválasztásában is keresendő. A pizzakő pedig a beépíthető sütőt a kemence képességeivel ruházza fel.
Mi a pizza sütőkő titka?
A kemencék anyaga, amely egyedülálló pára és hőmérséklet szabályozó anyaggal van beborítva. Elnyelik a tésztából felszabaduló felesleges párát, és egyenletes hőmérsékletet biztosítanak a sütőtérben.
Ezzel szemben a beépíthető sütő egy zárt „lemezdoboz”, melyben a pára megreked - pizza és a kenyér telített gőzben párolódik. Főképp a kenyér és a pizza alja ázik el, ott egyáltalán nem lesz ropogós, hiszen a tepsi irányába egyáltalán nem képes párát leadni. Ezen kívül a meleg sem egyenletesen érkezik, mivel felülről a levegő, alulról a tepsi veszik körbe az ételt.
Tökéletes pizza: Mit tesz a pizzakő a beépíthető sütőben?
A pizzakő a beépíthető sütőt a kemence képességeivel ruházza fel. A pizzakő anyaga a tésztából felszabadult párát felveszi, eltárolja, főleg a tészta alja felől - majd a kenyérsütés esetén a későbbi szakaszban, amikor arra szükség van, a párát visszaadja. A hő minden irányból egyenletesen érkezik - alulról is - az előmelegített felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz.
Élvezze a valódi kemencés pizzát saját otthonában, süssön finom, ropogós, házi kenyeret a sütőkővel!
Tökéletes pizza sütés pizzakővel
- Helyezze a sütőkövet közvetlenül a beépíthető sütő rácsra, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C, vagy több). A maximális hőmérséklet elérése után a sütőlapot hagyja még további 30 percig melegedni.
- A kinyújtott pizzát helyezze a darával megszórt pizzalapátra, tegye fel a feltétet, majd csúsztassa az előmelegített sütőben levő forró pizzalapra. A sütőt hagyja maximális fokozaton.
- Amint a pizza elkészült (5-10 perc), vegye ki a pizzát a pizzalapáttal.
A pizzakövet ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad! A pizzasütő lap a ráfolyt feltéttől el színeződhet. A ráégett ételt ne mossa, csak kaparja le, vagy dörzsölje le egy kefével a kihűlt lapról. Az elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.
A kemencés kenyér esetében sem kell csalódnunk, ha ezt a megoldást választjuk.
Tudjon meg többet, olvasson tovább:
Ezekre kell figyelnie beépíthető sütő vásárlás előtt!
Pult alá, vagy szekrénybe? Szellőzés, elektromos hálózat... a beépíthető sütők sarokponjtai!
A konyha tervezése az egyik legfontosabb dolog az életterünk kialakításában, hiszen itt főzünk, eszünk, és a társasági élet egyik központja is.
A tervezésnél nagy figyelmet kell fordítania a készülékekre és azok elhelyezésére. Különösen a beépített sütőre, és főzőlapra, mivel nagy hatással lehet a főzőtérre és a főzés élményére.
A konyhának sokoldalúnak és praktikusnak kell lennie. Ezért előszőr egy durva vázlatot kell készít a tér alaprajzáról, külön figyelmet fordítva az ablakokra, ajtókra, boltívekre és nyílásokra. Hogy miért? Mert bizonyos készülékeket nem ablakhoz, hanem falhoz kell helyezni, és meg kell győződnie arról, hogy van-e elég hely az ajtóik kinyitásához, és hogy azok biztosan nem akadályozzák-e a konyhában történő mozgást.
Automata sütési módok és egyéb fantasztikus tulajdonságok
Hőlégkeverés, nagygrill, air fry... minden sütőfunkció részletesen.
Képzelje el, hogy vesz egy finom húst, bepácolja és berakja sütőbe, de nem tudja, milyen sütési mód a legideálisabb a tökéletes eredményért. Előfordulhat, hogy most készít először piskótát (ami mindig kihívás) és bizonytalan a sütési módban. A jó hírem, hogy mostantól a sok beépíthető sütő automatikusan tökéletesre készítik az ételeket!