Rozsdásodhat a rozsdamentes mosogató?

foltok a rozsdamentes mosogatóban

Rozsdásodhat a rozsdamentes mosogató?

Hogyan szabadulhat meg a foltoktól a mosogató tálcájában...

Az egyik barátnőm felhívott, hogy rozsdásodik a rozsdamentes acél mosogatója. Én ilyenről még nem is hallottam… Megkérdeztem hozzáértő szakembert, mert érdekelt a téma és a barátnőmnek is segíteni szerettem volna.
A szakember elmondta, hogy a rozsdamentes acél nem tud rozsdásodni.

Akkor mégis, hogy van ez?

A szakember – mikor elmeséltem neki a kérdésem – azonnal megkérdezte, hogy milyen alakú a rozsdafolt. Kiderült, hogy pont egy konzervdoboz aljának felel meg.
A barátnőm imádja az állatokat, ami egy nagyon jó tulajdonsága. Azonban a takarítás nem erőssége :). Így történhetett az meg, hogy adott enni az állatoknak, és a konzervdobozt benn felejtette a mosogatóban.

Tehát a rozsdafolt egy cicakaja konzerv aljától származik, ami a nedvesség hatására berozsdásodott, és foltot hagyott a rozsdamentes mosogató felületén.

Mivel ez felületi rozsda, könnyű tőle megszabadulni. Simán rozsdamentes mosogatóhoz való mosószerrel lemosható. Ez meg is történt, és ismét rozsdamentes mosogatója van.

Aztán megtudtam, hogy ételek is megfoghatják a mosogatónkat, amelyeket rozsdának nézhetünk. A lényeg, hogy a rozsdamentes acél mosogató nem tud rozsdásodni, viszont lehet rajta rozsda, illetve elszíneződhet.

Használjon speciális rozsdamentes mosogató tisztítószert, illetve én az ecetet is javaslom.

Már rozsdamentes acélból is sokféle mosogató létezik. 1-2 vagy akár többtálcás, négyzet alakú, téglalap alakú, vagy éppen kerek. Van hozzá csepegető, vagy nincs. És még sorolhatnám.

Fontos, hogy praktikussági szempontból gondolja végig a választását, és azután nézze ki az Önnek tetsző rozsdamentes acél mosogatómedencét.

 

Böngésszen oldalunkon a Blanco több mint 750 féle mosogató medencéi között >>>

Ezek is érdekelhetik:

Szeretné az életstílusát megjeleníteni a konyhájában?

Miért válasszon Gránit mosogató medencét?

2018 kedvenc gránit csaptelepei

Hány medencés mosogatót válasszunk?

Mosogató amiről nem ordít a vízkő!

Legyen mosogatómedencéje a konyhája ékessége!

Miért jó a rozsdamentes mosogatótál?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Jún 21.