Melyek a Side-by-side hűtők előnyei és hátrányai?

side-by-side előnyei és hátrányai

Melyek a Side-by-side hűtők előnyei és hátrányai?

Tények és személyes vélemények

Ígérem, lejjebb olvashat tényeket is, de kezdjük a személyes véleményekkel, melyeket vásárlóink említettek meg a side-by-side hűtőkről.

„Mindent tud amire egy családnak szüksége van”

„Az ajtó kisebb helyet foglal, és szuper jól pakolható”

„Átlátható az élelmiszer benne, halk és energiatakarékos”

„ A függőleges ajtók kényelmesek, nem kell hajolgatni, átlátható és a konyha dísze”

A side-by-side hűtők előnye, hogy a fagyasztó és a normál hűtőtér egymás mellett helyezkedik el. A kinézete, megjelenése formabontó a hagyományos hűtőkhöz képest, így a kényelem párosul a stílusossággal.

Nézzük a side-by-side hűtők előnyeit:

Összehasonlítva az alul-, vagy felül fagyasztóval ellátott hűtőszekrényekkel, az egymás melletti elrendezésnek egyértelműen vannak előnyei:

A leggyakrabban használt elemek az Ön és családja számára legmegfelelőbb szinten helyezhetők el.

Ha van gyermeke, aki már nyitogathatja a hűtőszekrényt, akkor praktikusan olyan szinten tudja elhelyezni a neki szánt ételeket, italokat, hogy könnyedén ki tudja venni őket. Így kevés ideig van nyitva a hűtőszekrény ajtó, ami gazdaságossági szempontból fontos.

A másik előnye, hogy azokat az ételeket, élelmiszereket, amiket nem szeretné, hogy megkaparintson a gyermek, magas helyre tudja elhelyezni, hogy ne érje el. :)

Kevésbé valószínű, hogy a fagyasztóban „elvesznek” ételek.

A fagyasztóláda mélyén keresi, vagy a fagyasztó szekrény fiókjai között keresni, elég nehézkes, és sokszor előfordulhat, hogy egy – egy csomag mirelit elfekszik, és nem vesszük észre. A side-by-side hűtőknél a fagyasztó az egyik oldalon van, így könnyedén pakolható jelentős tárhellyel bír.

Az ajtóknak kevesebb hely kell

Azokban a konyhákban, ahol a hely kevés, a kisebb nyílást igénylő ajtó határozott bónusz.

A víz és jégadagoló van az ajtón

Talán az egyik legkedveltebb előnye az egymás mellett elhelyezett hűtőszekrénynek az a képesség, hogy az ajtók kinyitása nélkül vehetünk vizet és jeget. Az ajtók kinyitása nélkül tehetjük ezt meg, ami gazdaságos működést eredményez, hiszen nem kerül meleg párás levegő a hűtőszekrénybe.

Van-e hátránya a side-by-side hűtőknek?

Annak ellenére, hogy számos előnyük van, néhány hátránnyal is számolnunk kell amiket nem árt figyelembe venni a beszerzés előtt.

A jég és víz adagolók karbantartást igényelnek.

Amennyiben vízadagolós side-by-side hűtőszekrényt választ, tudnia kell, hogy némelyiknek víz bekötésre van szüksége. Néhány régebbi lakásban vagy házban ez problémát jelenthet. Lehetséges, hogy vízvezeték szerelőre van szüksége.

A vízvezetéknek és a szűrőnek is karbantartásra van szükséges, tehát ez akár plusz kiadáshoz is vezethet.

A side-by-side hűtőszekrények általában szélesebbek…

Bár egyes modellek elég kicsik ahhoz, hogy egy keskeny térbe illeszkedjenek, a többségnek széles helyre van szüksége. Mielőtt megvásárolja a készüléket, mindenképpen mérje meg a helyet, ahová tenni szeretné, sőt a lakásba való bejuttatására is gondolnia kell. Biztos elfér a hűtőszekrény a lépcsőházban, vagy az ajtón be fog férni?

A nagy serpenyők és tálak nem biztos, hogy beférnek

Míg az egymás melletti hűtőszekrénynek sok előnye van, a fogyasztók egyik nagy panaszát a polcok belső mérete jelenti. Gondoljon bele, ha pl. választ egy 91 cm széles készüléket, akkor ha hosszába elfelezzük, (normál és fagyasztó térre) maximum 45 cm széles egy polc. Megszoktuk, hogy 60 cm széles hűtőinkbe a tepsik, nagy edények is elférnek. A side-by-side hűtőknél kicsit másképp kell pakolni és előnyt élveznek a kisebb méretű edények. Amennyiben Ön sokszor ad vendégséget, akkor erre érdemes figyelnie.

Mutatok Önnek két szuper side-by-side hűtőszekrényt a Gorenje cégtől.

Exkluzív, elegáns ez a fekete Gorenje NRS9182MB Side-by-side hűtőszekrény , mely 516 literes nettó belső térrel egy nagycsaládot is kiszolgál. Mivel 24 órán keresztül működtetjük a hűtőszekrény, így fontos az energia besorolása, mely jelen helyzetben szuper, hiszen A++. Total NoFrost funkciója biztosítja, hogy soha nem kell leolvasztani, mert abszolút jegesedés mentes.

A fagyasztóban és a hűtőtérben is több polc, palacktartó, zöldségtároló és az ajtón is polcok szolgálják a mindennapi kényelmünket.

Természetesen tud gyorshűtést, és gyorsfagyasztást is, vigyázva ezzel a már behelyezett élelmiszerekre.

Ez és a következő általam bemutatott Gorenje side-by-side hűtőszekrény is inverteres motorral készült, mely garancia a csendre, és a hosszú távú gazdaságos működésre.

Ismerje meg ezt a csodás inox side-by-side hűtőt, amely rendelkezik jégkocka és vízadagolóval az ajtaján.

Korszerű LED-kijelzős vezérlőpanellel látták le, amely nagyméretű, jól áttekinthető, és itt szabályozhatja a készülék hőmérséklet beállításait. A Gyorsfagyasztás és Vakáció funkciókat egy egyszerű érintéssel be tudja kapcsolni, és ha valamiért hirtelen megemelkedne a belső hőmérséklet, azt azonnal hangjelzéssel jelzi a készülék.

3D-s légkeringtetéssel (ventilátor) készült, mely biztosítja hosszú távon az egészséges élelmiszer tárolást. Total NoFrostos készülék, így abszolút jegesedés mentes, tehát nem kell leolvasztania. A gyorsfagyasztás és gyorshűtés biztosítja, hogy egészségesek maradjanak a már benn lévő élelmiszerek, ha hirtelen sok ételt pakolna bele.

Igazán kedvező A+ energia besorolását kedvezően befolyásolhatja, ha használja az EcoMode energiatakarékos üzemmódot, illetve nyaraláskor aktiválja a vakáció módot.

A belseje igazán rugalmasan pakolható a sok polcnak, palacktartónak és zöldségfióknak köszönhetően.

Nézze meg a Gorenje NRS9181VX Side-by-side hűtőszekrényt >>>

Böngésszen az összes Side-by-side hűtőszekrényeink között >>>

Ezek is érdekelheti a hűtőszekrényekkel kapcsolatban:

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Jún 21.