Szárítógép: Gyakori szárítógép problémák és elkerülésük

szárítógép hibák

Szárítógép hibák: Miért szárít lassan, miért hangos, és hogyan javíthatja ki?

A szárítógép igazi kincs, amikor gyorsan és hatékonyan kell megszárítani a ruhákat, de olykor előfordulhatnak vele kisebb-nagyobb problémák. Akár új a készülék, akár már évek óta használja, érdemes odafigyelni a gyakori hibákra, és tudni, hogyan lehet azokat megelőzni vagy megoldani.

Most áttekintjük a leggyakoribb szárítógép problémákat és tippeket adunk az elkerülésükre.

Miért tart olyan sokáig a ruhák megszárítása egy programmal?

Ez egy elég gyakori probléma, amely sokakat érint, és a háttérben számos ok húzódhat meg. Az alábbi tényezőket érdemes ellenőrizni:

  • Túl sok ruha egyszerre: Ha túl sok ruhát rak a szárítógépbe, az megnövelheti a szárítási időt, hiszen a készülék kapacitása korlátozott. Mindig ellenőrizze, hogy a készülék maximális kapacitásán belül maradjon.

    Fontos, hogy helyesen pakolja be a készüléket, ezt megtudhatja a „Mit ne tegyünk a szárítógépbe, és hogyan pakoljunk bele” c. cikkünkből.
  • Levegőelvezetési problémák: Amennyiben légkivezetéses szárítógépe van, előfordulhat, hogy eltömődött a légelvezető cső, így ez szintén hosszabb szárítási időt eredményezhet. A légelvezető csövet rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg.

Túl hangos működés közben

A szárítógépek különböző zajokat bocsátanak ki a működés során, de ha a megszokottnál hangosabbak, az egy probléma jele lehet. A leggyakoribb okok a következők:

  • Kopott vagy sérült görgők és csapágyak: Az idővel kopásnak kitett alkatrészek nagyobb zajt kelthetnek. Ebben az esetben érdemes egy szakemberrel kicseréltetni a problémás elemeket.
  • Laza alkatrészek: A szárítógép belsejében lévő alkatrészek idővel meglazulhatnak, ami hangosabb működést eredményezhet. Rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel elkerülhető, hogy a zajos működés komolyabb problémákhoz vezessen.

Nem meleg a ruha, amikor végez a szárítógép

Ha a ruhák hidegek maradnak a szárítás végén, több ok is lehet:

  • Fűtőelem hibája: A legtöbb szárítógép fűtőelemeket használ a ruhák szárítására. Ha ez az elem meghibásodik, a gép nem lesz képes a megfelelő hőmérsékletre felmelegedni. Ilyen esetben javasolt egy szakember segítségét kérni.
  • Hőmérséklet-érzékelő hiba: A modern szárítógépek hőérzékelőkkel is rendelkeznek. Ha ezek az érzékelők meghibásodnak, a készülék nem tudja megfelelően szabályozni a hőt. Érdemes ellenőrizni vagy cserélni az érzékelőket, ha hibásnak tűnnek.

Ruhák gyűröttek maradnak a szárítás végén

Ez egy másik gyakori panasz, amely kellemetlenséget okozhat, hiszen a cél az, hogy a ruhák szépen és simán kerüljenek ki a gépből. Íme néhány tipp a gyűrött ruhák elkerülésére:

  • Túl sok ruha egyszerre: Ha túl sok ruhát helyez a gépbe, azok gyűröttebbek lesznek. A kisebb adagolás segíthet abban, hogy a ruhák egyenletesen mozogjanak és simán száradjanak.
  • Szárítás után azonnal vegye ki a ruhákat: A ruhák gyűröttebbek lesznek, ha hosszabb ideig maradnak a készülékben a szárítás után. Érdemes azonnal kivenni őket és felakasztani vagy hajtogatni, amint a program befejeződött.
  • Használja a gyűrődésmenetsítő programot. A legtöbb modern szárítógépnek van már gyűrődésmentesítő programja, így azonnal a szekrénybe tehetőek a ruhái.

Ruhák kellemetlen szagúak a szárítás után

Senki sem szeretne kellemetlen szagú ruhákat viselni, különösen ha frissen szárították őket. Ez a probléma gyakran a szárítógép tisztításának hiányára vezethető vissza:

  • Nedvesség felhalmozódása: A szárítógép belsejében felhalmozódó nedvesség kedvez a penésznek, ami kellemetlen szagot okozhat. Tisztítsa meg rendszeresen a dobot és a szűrőket, és hagyja nyitva a gép ajtaját szárítás után, hogy a nedvesség elpárologhasson.
  • Szösz- és szennyeződés-felhalmozódás: A szűrőkben és a légelvezető csőben (légkivezetéses szárítógép esetén)  felhalmozódó szennyeződés szintén szagokat okozhat. A rendszeres tisztítás itt is segíthet a probléma elkerülésében.

A szárítógép nem indul el

Ha a szárítógép egyszerűen nem hajlandó elindulni, annak számos oka lehet:

  • Áramellátási probléma: Először is ellenőrizze, hogy a készülék csatlakoztatva van-e az áramforráshoz, és hogy nincs-e probléma a konnektorral.
  • Ajtózár hibája: A szárítógép ajtózárja idővel elhasználódhat, és ha a készülék úgy érzékeli, hogy az ajtó nincs megfelelően zárva, akkor nem indul el. Ebben az esetben lehet, hogy az ajtózárat kell cserélni.

A hosszútávú és helyes szárítógép használat érdekében, érdemes megismernie a szárítógép jeleit, szimbólumait, sőt a ruhacímkékre is oda kell figyelnie.

Tudjon meg többet a Szárítógép jelek írásunkból.

A szárítógép megfelelő használata és karbantartása hosszú távon hozzájárulhat ahhoz, hogy a készülék megbízhatóan működjön, és elkerülje a gyakori problémákat. Rendszeresen tisztítsa a szűrőket és az elvezető csöveket, figyeljen a megfelelő töltési mennyiségre, és ha bármilyen probléma adódik, forduljon szakemberhez

Nagyon fontos, hogy mindig olvassa el használat előtt a használati útmutatót, és az se árt, ha időközönkét ezt megismétli. Így a nagy problémákat biztosan elkerülheti, és egy kis odafigyelés segíthet abban, hogy a szárítógép hosszú éveken át jól szolgálja Önt.

Vásároljon az onlineMárkaboltokban hosszú távú védelemmel!

A HIVATALOS GARANCIA PLUSZ szolgáltatásunk +5 év extra Garancia időt biztosít, a háztartási készülékek mellé!

Egyre gyakrabban tapasztalható, hogy a háztartásunkban használt készülékek, televíziók nem sokkal a gyártói jótállási idő lejárta után hibásodnak meg. Ezek esetében – tehát nagy értékű háztartási gépeknél  – érdemes lehet elgondolkozni a  kiterjesztett garancián.

Az ilyen típusú készülékeket hosszú távra vásároljuk és sajnos a javításuk általában elég költséges, emellett sok esetben még körülményes is, ezért érdemes ezekre hosszabb távú, kiterjesztett, vagyis a HIVATALOS GARANCIA PLUSZ-al, amely akár +5 évet is jelenthet.

Gondoljunk csak bele milyen nehéz manapság egy megbízható szervizt találni. Nem is beszélve arról, hogy ha helyben nem javítható, mekkora összeget jelent egy ilyen nagy gép biztonságos szállítása. Gondoljunk csak bele, hogy ha a mosógépünket kell egy nem helyi szakszervízbe eljuttatni, az bizony jelentős extra kiadással jár. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy gyakran a termék nem is javítható, vagy ha igen, az közel annyiba kerülne, mintha egy újat vennénk.

Olvasson tovább >>>

Mit tegyen ha meghibásodott a nálunk vásárolt szárítógépe?

Amennyiben nálunk vásárolta a szárítógépet, és problémája van, a gyári jótállási idő alatt, gyorsan megoldhatja problémáját, ha közvetlenül felkeresi a márkaszervizt. Az országos szervizlistáért kattintson ide.

Amennyiben HIVATALOS GARANCIA PLUSZ szolgáltatással vásárolta az onlineMárkaboltokban a készüléket, és a garancia idő alatt észlel meghibásodást, akkor kattintson ide, töltse ki az űrlapot és hamarosan keresni fogjuk.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket.

Nézze meg az onlineMárkaboltok szárítógépeit és vásároljon +5 év extra Garanciával!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Okt 10.
Hogyan kell bekötni a szárítógépet?

szaritogép beüzemelése

Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

Egyre több család ismeri fel a szárítógép hasznosságát, és már árban is abszolút elérhetővé vált. Ha Ön is szárítógép vásárlásra adta a fejét, akkor ezzel a néhány tippel elkerülheti a telepítés, s bekötés nehézségeit. Nem mintha bonyolult dolog lenne, de jobb, ha felkészülünk…

Mielőtt elhelyezné és bekötné a szárítógépét, olvassa el cikkünket, mely kiváló alapot ad.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.
Szárítógép karbantartása, tisztítása

szárítógép karbantartás, tisztítás

Szárítógép karbantartása, tisztítása

Útmutató a szárítógéphez

A szárítógép megfelelő karbantartása az első lépés a hosszabb élettartam és a szervizelés elkerülése érdekében. A legfontosabb, hogy használat előtt, figyelmesen olvassa el a készülékhez melléklet használati útmutatóját.  A használati útmutatóban megtalálja a helyes használatra -és a tisztításra karbantartásra vonatkozó javaslatokat.

Ne terhelje túl a szárítógépet!

A mosógépekhez hasonlóan a szárítógépet se szerencsés teletömni, vagyis a megadott kapacitáson túl is belepakolni. Ez gyűrött és nedves ruhákat eredményezhet amellett, hogy a készülék időbeli tartósságát csökkenti, az áramszámlára is rossz hatással bír.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Febr 03.
Szárítógépet vásárolt? Figyeljen, mert kicsit másképp érdemes mosnia is!

szárítógép típpek bepakoláshoz

Szárítógépet vásárolt? Figyeljen, mert kicsit másképp érdemes mosnia is!

Hogyan kell megfelelően betöltenie a ruhát a szárítógépbe? Szárítógép pakolás tippek!

Az utolsó dolog, amire vágyunk, hogy kivesszük a ruháinkat a szárítógépbőlés azok összementek, sérültek. Ezért fontos, hogy tudja, hogyan kell válogatni és bepakolni a szárítógépbe.  

Annak érdekében, hogy ruháin ne legyenek foltok, ráncok és sérülések, olvassa el az alábbi útmutatómat és tartsa be a szabályokat.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Szept 24.