Elkezdődött a mosó-szárítógépek szezonja

mosó-szárítógép szezonja

Elkezdődőtt a mosó-szárítógépek szezonja

Itt az ősz, ezért kell egy szárítógép

De mi van, ha nem fér el a lakásban egy szárítógép? A megoldás, egy mosó-szárítógép!  Ismerje meg a Whirlpool FWDD117168W FreshCare + mosó-szárítógépet, mely tökéletes választás.

Főbb jellemzők

Tekintsük át a mosó-szárítógép fő jellemzőit

11 kg mosási kapacitás, ami óriási és akár a paplan, párna egyszerre is belefér. Kimoshatja a takarókat és a díszpárnákat is, és egy több gyermekes családnak elég a heti 1-2 mosás, ami rengeteg időt spórol az édesanyának.

7 kg szárítási kapacitás, amely kisebb, mint a mosási töltet, de sokkal kevesebb teregetőre lesz szüksége, s a fontos ruhaneműk biztosan hamar szárazak lesznek

A-osztályú energiaminősítés , ami gazdaságos megoldást jelent. Hozzá kell tennem, hogy ha külön mosógépet és külön szárítógépet választ, akkor sokkal alacsonyabb energiafogyasztású gépeket talál, de sokaknak ez helyhiány miatt nem megvalósítható.

Az 1600 fordulat / perc centrifugálási sebesség fantasztikus és csak a modern gépek tudják. Rengeteg vizet kipörget a gép, így ha lakásban tereget is, kevesebb pára kerül a légtérbe, kisebb a penészesedés esélye.

17 program, így biztos minden fajta mosnivalóhoz ideálisat tud találni.

FreshCare + funkciós tehát nem kell törődnie azzal, hogy ha lejár a gép azonnal kipakolja, hiszen a mosás után akár 6 órán keresztül frissen és baktérium mentesen tartja ruháit.

Extra tulajdonságai a mosó-szárítógépnek

Wash & Dry program, amely célja, hogy 1 kg mosnivaló ruhát képes tisztává és szárazzá varázsolni 45 perc alatt.

FreshCare + program, amely akár 6 órán át frissen tartja ruhát a program lejárta után.

Colours 15 program, amely egy finom 15 °-os ciklust használ, azért, hogy ruhái megőrizzék élénk színüket.

6. érzék funció mely érzékeli a betöltött ruha mennyiségét, és szennyezettségét, s ennek megfelelően módosítja a programokat, melyek így mindig gazdaságosak és akár időt is spórolnak Önnek.

A szárítógép rész rendelkezik egy úgynevezett 6. SENSE 3Dry technológiával, amely meleg levegő többszörös áramlását biztosítja, így gondosan szárítja meg a ruhaneműt.

Előny, hogy van késleltetés. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott program beállítható úgy, hogy egy későbbi időpontban induljon el. Így a gép akár akkor is végezheti a dolgát, amikor ön nincs otthon, és mire hazaér kész van az összes programmal.

Irányítás, kijelző a mosó-szárítógépeknél

Hátrányként meg kell említenem a vezérlését. Szerencsére a használati kézikönyv segítségünkre van, de egy biztos, eleinte nem szabad messze elrakni. Például amennyiben csak szárítást szeretne beállítani, akkor is kell mosási opciót választani és a beállítások végén kell törölni a mosási programot. Kicsit zavaró, de abszolút elsajátítható a gondolkodás módja, és később már egyértelmű lesz.

A kijelzőn programnevek és ikonok segítik a beállításokat. A kijelző háttere kék, a karakterszín pedig fehér. Ez sajnos nem a legprofibb kivitelezés, és a látószöge is elég kicsi.

Tanácsom, hogy idősebbeknek nem jó választás, mert sok problémát okozhat a beállítása.

Sokszínű programok a mosó-szárítógépeknek

A programokról is érdemes pár szót szólni. Sokféle választási lehetőségünk van, de fontos betartani a betöltendő ruha mennyiséget. Az alábbi táblázatban láthatja, hogy melyik program, milyen töltettel fut. Amint látja, 11 kg ruhát csak a pamut és a fehér programnál tehet be a mosógépbe.

mosógép használata

Szuper, hogy van 30 perces gyors mosás is, de csak 4 kg ruhamennyiséggel bír el, és ahogy már említettem a 45 perc alatt tiszta száraz ruha funkciónál pedig maximum 1 kg ruhát tehet bele.

Természetesen a biztonsági funkciók között szerepel a gyerekzár.

Mennyire zajos egy mosó-szárítógép?

A Whirlpool FWDD117168W energiacímkéje szerint 54dB a mosás, 63dB a szárítás és 83dB a centrifugálás hangszintje. Sok modern géphez képest kissé zajosnak tűnhet, de a valóságban csendesebb, és abszolút nem zavaró.

Megmérték hozzáértők működés közben és a valóságban az alábbi zajszintek jöttek ki: A mosás általában kb. 50 dB-en mozgott. Ez köszönhető a duplafalú ajtónak is - amely jellemző a mosó-szárítógépekre - elősegíti a hangszigetelést. A centrifugálási fázis végén, amikor a gép a teljes 1600 fordulat / perc sebességig működött, tiszteletreméltó 78db-t mértek. Ez nem túl csendes, de még mindig halkabb, mint a legtöbb porszívó, és ugye nem mindig van szükség a legmagasabb centrifuga fordulatra.

A szárítás 46-47 dB volt, amely abszolút halk, biztos, hogy senkinek sem kellemetlen.

Ezek a számok messze vannak az energiacímke maximális számaitól, tehát akár kisbabás családokban is bátran használható, szóval biztos, hogy a zajszintje miatt nem kell aggódnia.

Whirlpool FWDD117168W FreshCare + mosó-szárítógép mosási teljesítménye

A mosási teljesítményt teszt csíkkal szokás mérni. Ez úgy zajlik hogy vért, kávét, kurkumát, ketchupot, áfonyát és motorolajat cseppentenek rá, és 24 óra letelte után kimossák. Jelen helyzetben egy 40 fokos pamut programot futattak. A végeredmény magáért beszél, és 40 fokos programon szerintem maximálisan elégedettek lehetünk. (Kivéve, ha férjünk autószerelő :)) Nézze meg a képeket, és döntse el ön.

Azonban meg kell említenem, hogy a kísérletben megpróbáltak 11 kg pamut ruhát berakni a mosógépbe és csak 7,2 kg mennyiség fért bele. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem mindegy hogy egy könnyű de nagy térfogatú párnát szeretnénk a gépbe behelyezni, vagy sok kisbaba ruhát. Így ez szubjektív.

A 6. érzék funkció pedig a ruhatöltetnek megfelelően módosította a programokat. Pl. egy 4 órás program lefutott 3 óra 20 perc alatt, mert érzékelte a mosógép, hogy nincs tele.

Sajnos elég hosszú futási ideje van a mosásoknak és szárításoknak, de a 6. érzék funkcióval ezek csökkenhetnek. Illetve mivel késleltető funkciója is van, nem gond, mert akkor is moshat, száríthat a gép, ha Ön nincs otthon.

Centrifugálási sebesség

Az 1600 fordulatos centrifugálás után teljes ruhatöltetnél 34% vízmennyiség, féltöltet esetén azonban csak 30% nedvesség maradt a ruhákban, ami kiváló eredmény.

Szárítási hatékonysága a mosó-szárítógépnek

Két szárítási mód választható: automatikus és időzített.

Automatikus szárításnál választható a szárítási erősség: Az automatikus szárítási módban a mosó-szárítógép addig szárítja a ruhákat, amíg azok el nem érik a beállított szárazsági szintet. A következő fokozatok választhatók:

Extra szekrényszáraz : azon ruhadarabokhoz ajánlott, melyek teljes szárítást igényelnek.

Szekrényszáraz : a ruhák teljesen szárazak és vasalás nélkül a szekrénybe tehetők.

Felakasztandó: a gyűrődések minimálisra csökkentése érdekében a ruhák enyhén nedvesek maradnak. A teljes száradáshoz a ruhákat vállfára kell akasztani.

Vasalásszáraz : a ruhák megfelelően nedvesek ahhoz, hogy egyszerűen vasalhatóak legyenek.

Az időzített szárításnál ön adja meg az idővallumot, hogy meddig szárítson a gép. Az érték 30 és 180 perc között állítható be.

Fontos tudnia, hogy egy modern hőszivattyús szárítógép töredék energiát használ fel a szárítási folyamathoz

A Whirlpool FWDD117168W FreshCare + mosó-szárítógép a szárításokat tökéletesen teljesítette, bár sokszor kissé hosszú idő alatt.

Előnyei a mosó-szárítógépnek

  • Jó mosási eredmények
  • Jó centrifugálási eredmény
  • Jó szárítási képesség
  • Nagy terhelhetőség
  • A vártnál csendesebb működés
  • A FreshCare + és több extra funkció

Hátrányai a mosó-szárítógépnek

  • Nem túl logikus, nehéz használni, de elsajátítható
  • Zavaros ikongrafika
  • Néha kicsit nedves marad a ruha
  • Sokszor hosszú futtatási idő
  • Kicsit magasabb energia fogyasztás, mintha különálló mosó- és szárítógépünk lenne.

Összegzés

A Whirlpool FWDD117168W FreshCare + mosó-szárítógép abszolút jó választás. Jól mos, szuper a centrifugája és hatékonyan szárít. Az energia fogyasztás magasabb a különálló gépekhez képest, de sajnos a hely miatt meg kell alkudni. Az óriási kapacitás nagyon ritka ezeknél a készülékeknél, így ezt mindenképpen kiemelném, ahogy a FreshCare + opciót is. Szerintem ez egy jó választás, mellyel elégedett lesz, és biztosan szeretni fogja.

Sajnos már nem gyártják ezt a készüléket! De figyelmébe ajánlom a hasonló Whirlpool FWDD 1071682 WBV EU N Elöltöltős mosó-szárítógépet >>>

Nézelődjön az onlineMárkaboltok mosó-szárítógépei között >>>

forrás: a mosási teszt a https://www.trustedreviews.com oldalról származik.

Olvasson a hasznos írásokat a háztartási gépekről!

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

Miért ne vegyen mosó-szárítógépet?

Hogyan válasszunk mosó-szárítógépet

Mekkora kapacitású mosógépet válasszak?

Büdös a mosógép? Tudja meg, hogyan kell a mosógépet szagtalanítani!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Okt 07.