Világjáró Húsvét a karanténban Bosch

nemzetközi husvét

Világjáró húsvét a karanténban

Idén rendhagyó húsvétunk lesz.

Tavaly alig vártuk a tavaszi szünetet, mert ilyenkor nincs suli és együtt öltöztetjük fel a szívünket, a lakásunkat húsvéti dizájnba.

Idén, a karantén miatt, nem kell megvárni a tavaszi szünetet, hogy együtt legyünk napközben, hiszen digitális oktatás van. Így a húsvéti előkészületeket már hamarabb megkezdtük, hiszen itthon vannak a gyerekek és le kell őket foglalni. A tojásfa már elkészült, és a tojásgirland is kikerült a helyére :). Kézműveskedtünk új húsvéti díszeket, és alig várjuk a tojásfestést.

Mivel mindig együtt vagyunk, nincs nagy meglepetés, ezért úgy döntöttem, hogy olyan sütiket kell készíteni, amiben ők is segítenek. Így legalább szem előtt vannak.

Terveztük, hogy idén Húsvétkor elutazunk valahova. De sajnos ez most egyáltalán nem lehetséges, így kitaláltuk, hogy a süteményeink lesznek különböző nemzet konyháiból valók. Bújtam a netet és megtaláltam azt a 3 finomságot, ami a mi családunknak ideális, és remélem Ön is kipróbálja. Ismerje meg a recepteket:

Svájc húsvéti tortája

Ez a húsvéti torta tejbegrízzel van töltve, amit az egész családunk imád, így egyértelmű ez a választás.

svájc húsvéti torta

 Hozzávalók:

Tésztához (egy könnyű, nem édes tészta készül):
200 g liszt, fél teáskanál só, 100 g szobahőmérsékletű margarin, 40 g barna cukor, fél citrom reszelt héja, 1 tojás felverve

Töltelékhez:
3 evőkanál baracklekvár (nem folyós, inkább dzsem vagy nagymami darabos lekvárja), 400 ml tej, 1 pici só, 55 g gríz, fél citrom reszelt héja és leve kicsavarva, 50 g margarin, 45 g barna cukor, 40 g mazsola vagy vörösáfonya (ezeket meleg vízbe áztatni), 20 g darált mandula, 3 tojás, külön a fehérje felverve.

Először a tészta hozzávalóit összegyúrom. Egy kilisztezett 20cm-es tortaformába nyomkodom, úgy hogy mindenhova jusson. Villával megszurkálom. Ezt a műveletet ossza meg a gyermekeivel, hiszen imádnak gyúrni. A nyújtást is gyakorolhatják, hiszen ez nem egy kényes tészta. :)

A következő feladatokban sajnos nem tudnak segíteni a kicsik, mert tűzhelyen kell dolgozni. Így kell elkészíteni: A töltelékhez a grízt felfőzöm tejben jó sűrűre, majd egyenként hozzáadom a többi hozzávalót a lekvár, és a tojásfehérje kivételével. Ez utóbbit kemény habbá felverem. Ha minden összetevőt felhasználtam, akkor egy kellemes, nem édes masszát kapok, ehhez adom a tojásfehérjét óvatosan belekeverve.

Ha kész a töltelék, akkor 3 evőkanál lekvárral megkenem a tésztát és utána beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon légkeveréssel 30 perc alatt arany barnára, vagy kicsit világosabbra sütöm. A tetejét porcukorral lehet díszíteni.

Latin Amerikai aprósütemény

 cocada, húsvéti süti

Mexikóban, Brazíliában húsvétkor Cocadat készítenek. Ez egy mennyei kókuszos édesség melynek rengeteg elkészítési módja van, mert Latin Amerikában szinte mindenhol készítik.

A lényeg, hogy 4 hozzávalója van. Sűrített tej, cukor, kókusz reszelék és apróra vágott makadámdió. Simán a hozzávalókat összekeverjük ízlés szerint. Kicsit ragadósnak kell lennie. A gyerekekkel közösen tudunk csodás kis golyókat formázni, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk, és 15 perc alatt kicsit barnára sütjük.

Tudom nem fogyókúrás, de biztosan mennyei lesz.

Olasz Grissini, avagy sós rudacska

grassini

Van torta, apró süti és még kell egy! Legyen az olasz grassini, más néven sós rudacska. Ennek az elkészítésében is részt vehetnek a gyerekek és utána, sokkal nagyobb örömmel fognak eszegetni belőle.

Hozzávalókat össze kell keverni, kinyújtani, felszeletelni, tepsibe rakni. Én megfogom kenni tojással a tetejüket és megszórom sajttal. A recept lenmagot ír, de úgy tudom, hogy azt csak őrölve tudjuk megemészteni és amúgy is sajtfaló család vagyunk.

Akkor lássuk a hozzávalókat: 20 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 2 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál oregánó, 20 g parmezán sajt, 1 kávéskanál só, bors ízlés szerint, 1 teáskanál fokhagymapor.

Milyen az ideális sütő?

A legtöbb recept légkeveréses sütőben készíthető el tökéletesen. A grassini sülését nagyban megkönnyíti, ha több szinten is tud egyszerre sütni a sütője, hiszen általában nem fér el 1 tepsiben az összes rudacska.  A Bosch készülékei 3D-4D hőlégkeveréssel biztosítják az egyidejű több szinten való sütést.

Válassz a Bosch PerfectBake sütőszenzorral felszerelt készülékeket, mellyel gyerekjáték a sütés. Ez a sütőszenzor a sütés során folyamatosan méri a sütőtér levegőjének összetételét. A szenzor ennek megfelelően automatikusan szabályozza a sütési folyamatot, így önnek nem kell mást tennie, mint kiválasztani a megfelelő étel fajtát és elindítani a készüléket. Az eredmény pedig mindig tökéletes lesz, legyen szó akár kenyérfélékről, egyszerű süteményekről vagy tésztafélékről. 

Ez a szenzor hús, hal, szárnyas készítésére is alkalmas.

IDE kattintva válogasson a kiváló minőségű Bosch beépíthető sütők között >>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Ápr 03.