Egy több gyermekes édesanya vallomása a szárítógépről!

szárítógépről vallomás

Miért hasznos a szárítógép egy családnak?

Egy több gyermekes édesanya vallomása a szárítógépről!

Beszélgettem egy több gyermekes családdal arról, hogy mi változott meg az életükben, amióta szárítógépet vásároltak.

Miért szereti?

Az édesanya első helyre sorolta azt, hogy sokkal több ideje van. Mégpedig azért, mert nem kell vasalnia. Átéreztem a szabadság érzetét, mert egy sok főből álló családnál ez több órás elfoglaltság hetente.

Miért nem kell vasalnia ha szárítógépe van?

Mivel nagy 9 kg-os gépet választott, amelynek óriási a dob űrtartalma, ésnem gyűri a ruhákat. Így a vasalás tényleg csak apa ingeire, és néhány ünneplős ruhaneműre korlátozódik. Ezt a megspórolt időt tölthetik filmnézéssel vagy játékkal, tehát a hobbijaikra több idő marad

A vasalás nem csak időt visz, de áramot használ. Így a vasalás csökkentésével az áramszámlánk is csökken. Tehát gazdaságosságába ezt is bele kell számolni.

Számoljuk ki a szárítógép áramfogyasztást

A Bosch WTR85T00BY Hőszivattyús gép  éves fogyasztása 258 kWh. (Ez az érték 160 teljes és részleges töltetű normál pamutprogrammal végzett szárítási cikluson és a kis villamosenergia-fogyasztású üzemmódokon alapul. A tényleges ciklusonkénti energiafogyasztás függ a készülék üzemeltetési módjától.) Jelenleg elég instabill az áramdíja, de most számoljunk 71 Ft-al: 258kWh x 71Ft= 18318 Ft Ez 160 db szárítási ciklust tartalmaz. Tehát 9 kg ruha szárítása 1 alkalommal kb. 114 Ft.

A fent említett családanyának, és nekem is ???? megér 114 Ft-ot a plusz szabadidőm, az egészségesebb légtérről nem is beszélve melyet az otthonomba biztosít a szárítógép használata.

Számoljuk ki a vasalás áramfogyasztását

Egy jobb minőségű vasaló 2400 Watt áramot használ 1 óra alatt. Én, amikor kicsik voltak a gyerekek 2-3 órát vasaltam hetente, ez egy havonta akár 10-12 óra is lehet. Tehát 2400*10óra = 24 000 W fogyasztás. Ez 24 kwh havonta *71 Ft= 1704 Ft

Az előbb kiszámoltam, hogy a éves áramfogyasztása 18318 Ft. A havi ebből következően 18318/12= 1526 Ft.  Már meg is térült a használata!

Megmutatom máshogy is. A gép éves (160 ciklus) használata 258kWh. Ez 12-vel osztva, tehát havi díjban: 258/12=21,5 kWh. A vasalás havonta pedig 24kWh.

További előnye a szárítógépeknek, amelyekről ne feledkezzünk meg

Ahogy már említettem egészségesebb otthont biztosít, mert a teregetett ruha sok párát enged ki a levegőbe és ezáltal a penészesedés fenn állhat otthonában. A használata által nincs párakicsapodás a falakon, így a penészesedés kialakulás is lecsökken.

Nem áll mindenhol szárító a lakásban, így nagyobb a hely akár egy közös játékhoz is.

A zoknik, alsóneműk nincsenek szem előtt, ha hirtelen beállít egy rég látott ismerős.

Vasárnap este is kimoshatjuk a gyermek tornaruháját, hiszen reggelre biztosan megszárad.

Kevesebb a por az otthonában, hiszen nem száll a teregetett ruhából a mosószermaradvány illetve a haj, szőr sem. Ezek hiánya egészségesebb levegőt eredményez.

Nyerjen még több időt azzal, hogy kevesebbet kell törölgetni, mert nem száll a por a levegőben.

Allergiások fellélegezhetnek, hiszen a mosószer maradványokat eltávolítja.

Véletlenül bennmarad egy papír zsebkendő a mosásban, nem gond, hiszen eltávolítja.

Összegyűjti a cica- kutyaszőrt és a hajat is. Így nem lesz szőrös a ruhánk, és nem hullik szét a lakásban a teregetés folyamán.

A mosógépre helyezve nem foglal helyet, így helytakarékos.

"Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet." Bruce Lee."

Tudjon meg még többet a és olvassa el cikkeim:

Mikor van szükség szárítógépre?

Hőszivattyús szárítógépek – megérik a pénzüket?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Szárítógép titkok

Elkezdődött a mosó-szárítógépek szezonja

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Aug 24.