Gőzzel való sütés főzés már nem a séfek kiváltsága...
Gőzzel való sütés, főzés már nem a séfek kiváltsága
Elhiheti ez nem a jövő, hanem a jelen csodája
Már nem csak az éttermek, és menő séfek kiváltsága, hogy gőzzel készült csodákat tálaljanak elénk, hanem egy „hétköznapi háziasszony” is játszi könnyedséggel teheti meg ezt.
A Bosch szlogenje: „Életre tervezve”. Nem viccelnek, hiszen ők tényleg nekünk készítenek gépeket. Méghozzá különlegesen jó specialitásokkal, programokkal, melyekkel gyorsabban, és egészségesebben készíthetünk ételeket.
Gőzzel való sütés főzés már nem a séfek kiváltsága...
Miért jó a gőzfunkció egy sütőben?
A gőz teljesértékű ételkészítésre képes. Bár a gőzsütők fel vannak szerelve a hagyományos és a légkeveréses sütők tudásával is, Ön csak a gőz segítségével is képes egy teljes értékű étel előállítására.
A gőzben készült étel sokkal egészségesebb, mint a vízben való főzés.
Nagyszerű benne, hogy a gőzpárolás nem igényel zsiradékot. A gőzzel való főzés során az ételek megtartják eredeti színüket, és akár 50%-kal több ásványi anyagot! Csodálatos, hogy az ízek nem főnek ki az ételből így minimális ízesítésre, fűszerezése van csak szükség.
Péksütemények gőztámogatással
A kenyérfélék és a különféle péksütemények elkészítéséhez is ajánlott a gőz használata. Már a tészta kelesztési folyamatainál is óriási segítségére lesz. Ráadásul a Bosch gőz funkcióval készült sütőiben van egy Assist funkció, amely automatikusan készít el több péksüteményt. Például ismeri a titkát a rozskenyérnek, a kuglófnak, zsemlének és többek között a muffinoknak is. Ez az intelligens funkció figyeli a sütési folyamatokat és ellenőrzi azokat, módosítja az ideálisra a sütőbeállításokat. Így garantált a tökéletes végeredmény.
Húsok gőz támogatással.
A hal- és húsételek, valamint zöldségek elkészítése során is hasznos a gőz támogatása. A hagyományos sütési móddal szemben a sütő térbe befújt automatikus gőz megakadályozza, hogy nedvesség távozzon az ételből, így a sültek belseje szaftos lesz, és nem szárad ki. Ennek hála az ízek és tápanyagok megmaradnak az ételben így gazdagítva azokat nekünk.
Mire jó még a gőz?
Próbálja ki az ételek felmelegítését is gőz felhasználásával. Ez a módszer kíméletesen és hatékonyabban melegíti fel az ételt, és akár még a kiszáradt ételeket is tudja regenerálni. Frissebb ételt tud így előállítani, mint ha mikrohullámú sütőben melegítené fel, mert az csak melegít. A gőzsütő azonban a gőz segítségével regenerál, tehát a visszaadja a péktermékek frissességét, a húsok szaftosságát.
Ismerje meg a Bosch gőzsütőit!
Sütők gőzpárolás funkcióval
Bosch HSG636XS6 Gőzsütő 14 funkcióval, Home Connect rendszerrel >>>
Bosch HSG656XS1 Gőzsütő 14 funkcióval, Eco Clean öntisztítással >>>,
Sütők hozzáadott gőz funkcióval
Bosch HRG6769S6 Sütő 15 funkcióval, és Home Connectel >>>
Bosch HNG6764S6 Beépíthető sütő Gőz és Mikrohullám funkcióval >>>
Kompakt készülékek
Bosch CSG656BS2 Gőzsütő 12 funkcióval és EcoClean öntisztítással >>>
Bosch CDG634BS1 Gőzpároló beépített AutoPilot automata programokkal >>>
IDE KATTINTVA böngésszen a Bosch összes beépíthető sütője között >>>
Olvasson tovább:
Alapvető különbségek a sütők között…
Miért jobb a nagy mosógép, akár kis családoknak is?
Mit ne tegyünk a mosogatógépünkkel?