A vákuumfiók nyert! Óriási vizsgálat a hűtőben sokáig friss tárolásért.
Óriási vizsgálat a hűtőben, a sokáig friss tárolásért. A vákuum fiók nyert!
Több mint 6000 vizsgálatot végzett a Hitachi a hűtőben való frissesség és tápérték megőrzésére...
A hűtőszekrények fő célja, az alapvető ételek összetevőinek hosszútávú megőrzése. A Hitachi mérnökeinek fő feladata tehát az volt, hogy a készülékeikben tárolt élelmiszerek minél tovább megőrizzék frissességüket.
Vákuumfiók
A húsok halak frissességéért
Az eredeti koncepció a "Vákuum rekesz" mögött az volt, hogy Japánban is növekszik a dolgozó nők száma, így rákényszerülnek, hogy egyszerre több napi friss ételt vásárolnak. Ezért azt szerették volna, hogy az emberek a világ minden táján jobban élvezzék ételeiket azáltal, hogy a hűtőszekrények megőrzik az ételek frissességét. Ebből a koncepcióból jött létre a "Vákuum fiók" funkció.
Fő eleme ennek a tárolásnak, az alacsony oxigéntartalmú környezet létrehozása a hagyományos "Vákuumtérben".
A rendszeres hűtés megőrzi a frissességet azáltal, hogy a hőmérsékletet 0 ° C körül tartja, de ez nem fogja megőrizni a könnyen oxidáló tápanyagokat, például a vitaminokat és az aminosavakat.
Ezért egy hűtött zárt fiókot alakítottak ki, hogy kb. 0,8 atmoszféra oxigéntartalmú környezet legyen benne, a könnyen oxidálható tápanyagok megőrzéséhez. (A vákuum azt a teret jelenti, ahol a nyomás alacsonyabb, mint a légköri nyomás. A vákuumtérben a nyomás kb. 0,8 atm, ami alacsonyabb, mint a légköri nyomás a tengerszintfeletti magasságban. Az SI mértékegységben a normál atmoszféra 101,3 KPa tengerszintfeletti magasságban, ami 1 atm-nek felel meg.)
Ez a Vákuum fiók titka!
Böngésszen a Hitachi onlineMárkaboltban,a Hivatalos Forgalmazónál >>>
Az eredményeket alaposan ellenőrizték, több mint 6000-szer!
A frissességi és tápanyag-teszteket több mint 6000-szer ismételték meg a mérnökök, mielőtt a "Vákuum rekesz" fejlesztése befejeződött.
A vizsgálatokat különböző típusú élelmiszereken végezték, például hat különböző hal fajra, beleértve a lazacot, a tonhalat és a szardíniát. Vizsgálatokat végeztek hússal, zöldségekkel, gyümölcsökkel és más ételekkel is. Mivel a nyers tenger gyümölcseinek fogyasztása a japán étkezési kultúra része, a vizsgálatokat élő tüskés homárral és japán nyaki kagylóval is elvégezték. Megállapítást nyert, hogy ezek életben maradtak, még akkor is, ha három napig tartják őket a "Vákuum rekeszben".
Ezután úgy döntöttek megnézik, hogy például a joghurt, vagy a sajt hogyan viselkedik. Sok vizsgálatot végeztek annak megállapítására, hogy a tejsavbaktériumok túlélnek-e ebben a közegben.
Böngésszen a Hitachi onlineMárkaboltban,a Hivatalos Forgalmazónál >>>
Tanulmányozták a tápanyagokat is, és kiválasztották azokat az ételeket, amelyeket az oxigén lebont, például az A-, B-, C- és D-vitaminokat, valamint az aminosavakat. Folytatták azok keresését, amelyek jót tesznek az emberek egészségének, és ellenőrizték, hogy lebomlik-e oxigénben vagy sem.
Pozitív megerősítést nyert a Vákuum fiók felhasználása, így már a tengeren túli hűtőkészülékekben is elkezdték használni.
A Hitachi mérnökei remélik, hogy ez a felfedezés az egész világon boldoggá teszi az embereket, és megkönnyíti a mindennapjaikat.
Boldog megjegyzések érkeztek a felhasználóktól.
"A hús színe és állaga alap esetben már egy nap után romlik, ezért elképesztő volt felfedezni, hogy a frissesség itt mennyire megmaradt - még élénk, friss színét is megőrizte.
"Amikor az előző napon készített salátát becsomagolás nélkül a hűtőbe tettem, nem is hervadt el - ami nagy segítség volt".
A Hitachi R-M700VAGRU9X 3 ajtós hűtőszekrényben találja meg jelenleg a vákuum fiókot >>>
Böngésszen a Hitachi onlineMárkaboltban,a Hivatalos Forgalmazónál >>>
Kérdése van, segítünk Önnek! Itt tájékozódhat: Szakértői szaktanácsadás
Tudjon meg többet, olvasson tovább:
Tudja, mit tud egy EGYMILLIÓ FORINTOT érő hűtőszekrény?
Hűtőszerkény választásnál a legfontosabb
A fekete az időtlen klasszikus