Ikeás konyhába mosogatógépet?

ikea konyhába más mosogatógép

Ikea konyhába mindent lehet?

A konyhatervezésnél ne hagyjuk otthon a centimétert! Nálunk is egyre nagyobb tért hódit az Ikea a konyha világában. Már igazán egyedi stílusú konyhákat is tudunk, kedvező áron varázsolni a svéd áruház termékeikből.

Igen ám, de fontos, hogy a részletekre is odafigyeljünk.

Barátnőmék egy csodás világos, szellős hófehér Ikea konyhát képzeltek el maguknak. Kinézték, megvették és összetették. Mivel egy kisebb vagyont költöttek, a háztartási gépeket már nem tudták lecserélni, így azok maradtak a régiek. Madarat lehetett velük fogatni örömükben, de akkor beütött a ménkű, mert a mosogatógépet nem lehetett beépíteni. A méretek nem stimmeltek.

Mivel egy beépíthető készülék volt, ez nem működhetett szabadon állóként. Az Ikea oldalán árulnak többféle mosogatógépet, de ők nem olyat szerettek volna. Úgy döntött, hogy hitelből vesznek egyet. Felhívott, és a segítségemet kérte, hiszen az onlinemarkabolt.hu háziasszonyaként én sokféle mosogatógéppel találkozom.

Először is tisztáztuk, hogy:
Hányan laknak a háztartásában, milyen gyakran főz, milyen gyakran hív vendégeket, és mennyi konyhai eszköze van, amelyeket mosogatógépben akar tisztítani.

Fontos, hogy ezek az információk alapján meghatározzuk a kapacitást. Hiszen egy 2-3 fős családnak elég a 8 terítékes, egy nagyobb családnak, vagy sok vendéget ellátó háztartásnak egy 12-14 terítékes mosogatógép is kellhet.

Szerencsére a kinézetben nagy választék van, akár színeseket is lehet találni, de neki fehérre volt szüksége.

Fontos, hogy tudjuk milyen edényeket akarunk mosni benne. Van aki csak a normál étkezéshez használt tányérokat, poharakat akarja minnél gyorsabban és gazdaságosabban elmosni. Vagy nem gyűlik össze egy egész adag, akkor félprogrammal is el lehessen indítani.

Van olyan ahol a vendégek után maradt sok pohár vízcseppmentes elmosogatása a cél. Ilynekor fontos, hogy legyen benne party program.

Ahol kisgyermek van, ott hasznos lehet a fertőtlenítő program, mert a cumikat, cumisüvegeket ebben higiénikusan tiszíthatjuk.

Ahol kevés ideje van a háziasszonynak, ott lehet szükség a késleltetésre, hiszen akkor szeretné kipakolni amikor hazaér a munkából.

Szerencsére már nagyon jó energiafelhasználással gyártják a modern mosogatógépeket, de azért oda kell figyelni, hogy A, vagy A+ illetve ennél jobb A++, A+++ gépet válasszunk.

Az sem utolsó szempont, hogy hol lesz a készülék. Egy amerikai konyhás megoldásnál a hangja zavaró lehet, tehát fontos, hogy alacsony zajszintje legyen, egy külön helyiséges konyhánál ez szerintem elenyésző.

Ő végül egy Bosch SME46MX03E Beépíthető mosogatógépet választott a www.onlinemarkabolt.hu oldalról, amelyet óriási funkcionalitás és mobilitás jellemez. A belsejét ő tudja a saját igényeihez alakítani. Aquastop 100% vízvédelemmel van ellátva, így nem érheti baleset az új konyhát. Különösen gazdaságos a víz és energia felhasználása, hiszen ő minden nap fogja használni. Az AquaSensor funkcióba azonnal beleszeretett, amely biztosítja, hogy nem marad kosz, vagy zsír az edényeken. Képzeljék csak a víz keménységét is tudja mosogatógép szabályozni , így mindig csillogó edényei lesznek. Szuper csendes, így az ő amerikai konyhájába is ideális. Mivel több kisgyermeke van, fontos volt neki az antibakteriális program is. Ráadásul ajándékba kapott mellé fél évre elegendő Finish mosogatószer.csmagot Ez a Bosch mosogatógép tökéletesen beillik az Ikea konyhájába, és abszolút könnyedén beleépíthető.

Olvasson tovább:

Könnyítse meg az életét otthon!

Mosogatógépek mosogatási ideje és gazdaságossága

A legjobb mosogatógépet keresi 2020-ban?

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.