Hogyan válasszunk automata kávéfőzőt?

automata kávéfőző választás

Hogyan válasszunk automata kávéfőzőt?

Az igazán jó kávéhoz nemcsak minőségi kávéra, de profi kávéfőző készülékre is szükség van.

A legjobb nap egy jó kávéval kezdődik…

Az igazán jó kávéhoz nemcsak minőségi kávéra, de profi automata kávégépre is szükség van. No, de hogyan találjuk meg a megfelelő, igényeinkre és ízlésünkre szabott modellt, amikor a piac roskadozik a különféle típusú, eltérő adottságú modellektől?
Mi alapján válasszunk?

Választhat beépített kávéfőzőt, amely beleolvad a konyhája arculatába, és a kávézás legmagasabb szintű élvezetét hozza el otthonába. Választhat szabadonálló készüléket, melyet oda helyez, ahol épp szükség van rá, vagy akár a nyaralásra is magával viheti, hogy mindig kéznél legyen a kedvenc kávéja.

Szabadonálló kávéfőző  Beépíthető kávéfőző

Frissen őrült kávéra vágyik?

A kávédarálós, beépített őrlőműves kávéfőzőt javaslom, amely gombnyomásra megőröli a kávészemeket és máris elkészíti a választott italt. A beépített daráló előnye, hogy nem koszolja össze a konyhát, kevesebb vele a macera, gyorsabb is, és a frissen őrült kávészemek mámorító illatát semmi sem múlhatja felül. Az őrlőműves kávéfőzőknél beépített tartály van a kávébab tárolására, melyet sok esetben aromavédő tetővel is ellátnak.
Olyan készülékeket is talál, ahol szemes és őrölt kávé tartó is van, így ha nem kap a boltban csak őrölt kávét, azt se akadály.

A Jura kávéfőzők gyártói mindent megtettek, hogy Ön elégedett legyen. Felszerelték intelligens elősajtoló aroma rendszerrel (I.P.B.A.S. ©). Ez azt jelenti, hogy az ital elkészítése előtt a rendszer benedvesíti a kávébabot és ez hihetetlenül gazdag ízt eredményez.

Őrlőműves automata kávéfőzők

Kávéfőző szalonunk kínálatában számos modellt talál (több mint 66-félét), kávéfőzésre mind alkalmasak, épp ezért nehéz a választás. Vásárlás előtt gondolja át a kávézási szokásait. Ha Ön mindig csak hosszú kávét, vagy eszpresszót iszik, nincs szüksége egy prémium kategóriás modellre, amely beépített tejhabosítóval van felszerelve. Ha viszont egy vérbeli barista veszett el Önben, imád kísérletezni, és új kávéspecialitásokat kipróbálni, ne ragadjon le a legolcsóbb típusnál.
A következőkben felsorolok néhány extra tulajdonságot, amelyet érdemes mérlegelni, mielőtt leadja a megrendelését. :)

 

A kávé titka a több fokozatú őrlés

A jó kávé titka a megfelelő őrlésben (is) rejlik, így a különböző őrlemények a kávé különböző típusaihoz felelnek meg.
Ha Ön professzionális készüléket keres, amely maximálisan megfelel az igényeinek, akkor figyeljen oda, milyen őrlőrendszerrel működik a kiszemelt masina. A profi gépek mindig csak a szükséges mennyiségű szemes kávét őrlik meg.

Maga a kávé lehet alulfőzött vagy túlfőzött, természetesen egyik sem jó. A túlfőzött keserű, hiszen túl finomra van őrölve a kávé, vagy túl sok került az adagolóba. Az alulfőzött pedig vízízű, mert a túl durvára őrölt kávé gyorsan átfolyik rajta, nem oldódnak ki az anyagok, amely az ízét adják.
Az őrlés minősége tehát alapvető fontosságú. A legjobb a minőségű edzett acélból, vagy CeramDrive kerámiából készült őrlőfejjel felszerelt kávédaráló, melyeknél még az őrlés fokozatait, finomságát is egyénileg változtathatja.

 

Tökéletes tejhab – a tökéletes cappucinóhoz!

Legyen szó Cappucinóról vagy egy krémes Latte Macchiátóról, az automata tejhabosítóval pillanatok alatt elkészítheti. Vannak beépített tejtartóval készültek, és olyanok is ahol választható a tejforrás. Ön dönti el, hogy a tartozék tejtartót, vagy bármilyen más tartót, pl. sima tejes dobozt szeretné használni. Ez a rendszer egy csövön keresztül szívja ki a dobozból a tejet, és azonnal, automatikusan habosítja.

Innovatív készülékeknél külön adagolható ízlése szerinte a tejhab, meleg tej, vagy a forró víz.

Élvezet egyszerűen, bosszankodás nélkül, egy gombnyomásra
Sok kávéfőzőben van már Memória funkció, amely megjegyzi, hogy milyen erősségű kávét szeret, ezen kívül a hőmérsékletet és a hosszt (mennyi víz kerül felhasználásra) is tárolja. Legközelebb így nincs szükség semmilyen beállításra, egyetlen gombnyomásra pontosan olyan kávé készül, amilyet Ön szeretne.

 

Professzionális specialitások

A reggeli gyors kávéhoz, hasznos, ha csökkentett felfűtési idővel bíró készüléket választ, mert pikk-pakk lefolyik az első csésze kávé!

Ezek a minőségi automata kávéfőzőknél a kávé kifolyó és a magassága állítható, hogy az eszpresszó és a capuccinós pohár is kényelmesen elhelyezhető legyen a kifolyó alatt.

A Jura kávéfőzőknél talál olyat, ahol Bluetoothon keresztül tud csatlakozni az okos telefonjával vagy táblagépével a készülékhez és megadhat beállításokat. Egyszerűen érintse meg telefonján a Jura Coffee App-ot és már folyik is a csészéjébe a pompás kávé.

A Jura kávéfőzőknél van mód energiatakarékos üzemmódra (E.S.M. ©). Az energiatakarékos üzemmód (ESM ©) segítségével a gép energiatakarékossági lehetőségei teljes egészében a szokásokhoz igazíthatók, és a szükséges energia 40% -át takaríthatja meg.

A kávézás élményét emelve, akár megvilágíthatja a csészéjét.

Állítható vízkeménységgel bírnak, mivel az egész világban forgalmazzák a gépeiket, így erre is felkészültek.

Kávéfőzők digitális kijelzővel

Az őrlőműves automata kávéfőzők használata rendkívül kényelmes és praktikus. A professzionális digitális kijelző átláthatóan és precízen mutatja az aktuális beállításokat, a Jura kínálatában pedig színes TFT-kijelzős kávégépet is találunk, amely a végletekig leegyszerűsíti a kávékészítést, hiszen a forgókapcsoló megmozdításával képek alapján válogathatunk a különböző kávéféleségek teljes spektrumából.

Vízkő? Többé nem jelent gondot!
A Jura kávéfőzők  tervezői felkészültek a vízkő elleni harcra.

A teljes csőrendszer átöblítése (SinglePortion Cleaning) történik minden főzési folyamat után, így nincs lerakódás, és automatikus öblítés történik a készülék kikapcsolásnál, bekapcsolásnál.

Rendelkezik automata vízkőtelenítő és tisztító programmal is. (kombinált calc n clean rendszer)

A készülékeket Claris víz- és baktériumszűrővel szerelték fel, amely megreformálja a vízszűrést. A Smart okos filtere folyamatos összeköttetésben van a kávéfőzővel, így minden eddiginél pontosabban jelzi, ha szűrőcserére van szükség. Ez a rendszer automatikusan felismeri az újonnan behelyezett szűrőpatront, és ilyenkor automatikusan elvégzi az átmosást.

A Bosch kávéfőzők között talál BRITA Intenza vízszűrővel felszerelte, mely a vízkőlerakódási időt is meghosszabbítja és javítja a kávé ízét is amellett, hogy meghosszabbítja a készülék élettartamát.

A minőségi kávéfőzőknél, kivehető a forrázó egység, csepptálca könnyen és higiénikusan tisztítható folyó víz alatt.

A Bosch Milk cleannek köszönhetően teljesen gombnyomásra gőztisztítással bír.
Minden - a tejes italok elkészítéséhez használt - rész könnyen kivehető, egyszerűen tisztítható és mosogatógépben mosható.

Biztonsági funkciók

Vajon kikapcsoltam a kávéfőző kérdés ezen túl nem aggasztja, mert AutoOff kikapcsolás a készüléket automatikusan kikapcsolja az előre beállított idő eltelte után.

Gondoltak a gyermekekre is, mert gyerekzárral szerelték fel, mely megakadályozza a nem szándékos kávékészítést.

Kávéfőző Szalon teljes kínálata

 

Ha kérdése van a termékekkel kapcsolatban, hívja kávégép szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

 Már nem talál Jura kávéfőzőt az oldalunkon, de szakértőn tud Önnek rendelni, kérem hívja fel.

Olvasson  tovább:

Otthon tökéletes eszpresszóra vágyik? Ezt a kávéfőzőt ismernie kell

A kávézás új alakítója az Y & Z generáció!

Jura Smart Connent - Okos kávéfőző

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.